• 2310 224746
  • EMAIL
  • 10.00 - 18.00

Organic Beauty Cosmetics
Βιολογικά Προϊόντα Ομορφιάς / Αντιγήρανση / Μακιγιάζ / Περιποίηση Μαλλιών / Αιθέρια Έλαια

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2310 224746
product image προστέθηκε στο καλάθι σας
Έχετε στο καλάθι προϊόντα αξίας 0 (0 προϊόντα)
μεταφορικά για United States: €0

Αγοράστε επιπλέον προϊόντα αξίας €0 για δωρεάν μεταφορικά
Έχετε κερδίσει δωρεάν μεταφορικά για United States

Αγοράστε επιπλέον προϊόντα αξίας για να κερδίστε ένα

Καρύδα

Ο κοκοφοίνικας - Cocos nucifera- ή τροπική καρύδα, είναι ένα μέλος της οικογενείας των φοινικοειδών και μοναδικό είδος του γένους Cocos.

Ο κοκοφοίνικας είναι γνωστός για το καρπό του, την καρύδα, που σήμερα χρησιμοποιείται ποικιλοτρόπως στις έθνικ κουζίνες.

Η αγγλική ονομασία της καρύδας "coconut" , αναφέρεται για πρώτη φορά στην αγγλικά λεξικά  το 1555 και προέρχεται από την ισπανική και την πορτογαλική λέξη coco, που σημαίνει "πρόσωπο της  μαϊμούς". 

Στα σανσκριτικά, ο κοκοφοίνικας είναι γνωστός ως  kalpa vriksha, που σημαίνει "δέντρο που δίνει όλα όσα είναι απαραίτητα για τη ζωή", γιατί σχεδόν όλα τα μέρη του δέντρου μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Από τους καρπούς του κοκκοφοίνικα παράγεται γάλα, βούτυρο, λάδι, και κατ επέκταση σαπούνια και καλλυντικά!

Οι οπωροφόροι αυτοί φοίνικες, αρχικά ευδοκιμούσαν στη Μαλαισία, την Πολυνησία και τη νότια Ασία.
Το φυτό το βρίσκουμε πλέον σε όλες τις τροπικές και υποτροπικές περιοχές, όπως στη Νότια Αμερική, την Ινδία, τα νησιά του Ειρηνικού, Χαβάη και τη Φλόριντα.

Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και στα φυσικά αντιβακτηριδιακά οξέα, καπριλικό και καπρικό αντίστοιχα και βιταμίνη Ε!

Χρήση στην ομορφιά:
Πρόσωπο (Επιδερμίδα, Μάτια, Χείλη )
Σώμα (Ενυδάτωση ξηρών περιοχών , μετά την Αποτρίχωση, σε Τσιμπήματα-Τραυματισμούς , Αντηλιακή προστασία κ.ά )
Μαλλιά (Για θεραπεία)
Μασάζ
Βρεφική περιποίηση (Ενυδάτωση ξηρών περιοχών , Αλλαγή πάνας)

 Η καρύδα είναι αρκετά επωφελής για την υγεία σε πολλούς τομείς και αυτό συμβαίνει εξαιτίας των θρεπτικών ινών της.
Είναι μία θαυμάσια πηγή τροφής που και θεωρείται το πιο υγιεινό έλαιο που υπάρχει στον κόσμο!

 Λαυρικό οξύ;  Το λάδι καρύδας έχει χαρακτηριστεί σαν αρκετά επωφελές για την υγεία λόγω της περιεκτικότητάς του σε λαυρικό οξύ. Όταν υπάρχει στο σώμα, το λαυρικό οξύ μεταβάλλεται σε μονολαυρίνη, μία ουσία που είναι αρκετά τοξική για ιούς, βακτήρια, μύκητες και άλλου μικροοργανισμούς, αφού έχει τη δυνατότητα να διαβάλλει τις λιπιδικές τους μεμβράνες και ουσιαστικά να τα καταστρέφει.

Οφέλη για τον οργανισμό:
- Απώλεια βάρους
- Φυσικό φάρμακο για την πνευμονία
- Μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη, καρδιακών επεισοδίων και βελτιώνει τα επίπεδα χοληστερίνης
- Βοηθάει στην υγεία των οστών και στη χρόνια κόπωση
 - Προστατεύει ενάντια στον καρκίνο και στον HIV καθώς και σε άλλες μολυσματικές ασθένειες.
- Σκοτώνει τα βακτήρια και τα παράσιτα.
- Ανακουφίζει τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.
- Μειώνει την εμφάνιση αιμορροΐδων.
- Θεραπεύει και απαλύνει προβλήματα στο έντερο.
-  Ανακουφίζει τον πόνο στα αυτιά.
-  Μειώνει τις φλεγμονές στις αρθρώσεις και στους μύες.
- Καταπραΰνει τις νευροπάθειες και τη φαγούρα που προκαλεί ο διαβήτης.

(x) καθαρισμός

(x) καθαρισμός όλων
57 Προϊόντα