• 2310 443441 - 2310 444704
  • EMAIL
  • 09.00 - 16.30

Organic Beauty Cosmetics
Βιολογικά Καλλυντικά / Αιθέρια Έλαια / Έλαια Βάσης / Μακιγιάζ / Αντιγήρανση / Φυτικά Προϊόντα Υγείας

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2310 443441 & 2310 444704

Ρετινόλη, η «βασίλισσα» της αντιγήρανσης και πως να τη χρησιμοποιείς!

Ρετινόλη, η «βασίλισσα» της αντιγήρανσης και πως να τη χρησιμοποιείς!
Η ρετινόλη είναι από τα πιο δημοφιλή skincare συστατικά και μαγνητίζει το ενδιαφέρον όλων των γυναικών.

Αντιγήρανση, ανάπλαση, αναγεννητική δράση, υψηλή αποτελεσματικότητα και πολυάριθμα οφέλη που σχεδόν κανένα άλλο συστατικό δεν προσφέρει στην επιδερμίδα.

Πρόκειται για ένα μαγικό ελιξίριο για την επιδερμίδα, που όμως απαιτεί σωστή χρήση για να επιφέρει σωστά αποτελέσματα.

Η ρετινόλη ανήκει στην κατηγορία των συστατικών που είναι γνωστά ως ρετινοειδή, τα οποία προέρχονται από τη βιταμίνη Α. Βασική της λειτουργία, είναι ότι διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και επιταχύνει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων.

Λειαίνει τις λεπτές γραμμές, βοηθά να μειωθούν τα σημάδια ακμής, πανάδες και κηλίδες.

Υπάρχει ως βασικό συστατικό σε πολλές αντιγηραντικές κρέμες και σέρουμ.

Η ρετινόλη ως «βασίλισσα» της αντιγήρανσης, λατρεύεται από πολλούς δερματολόγους!

Αν νιώθετε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να εντάξετε τη Ρετινόλη στη καθημερινή σας ρουτίνα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να πάρετε τα μέγιστα αποτελέσματα  με τον καλύτερο τρόπο για την επιδερμίδα σας.

Η ήπια απολέπιση αλλά και η ερυθρότητα, είναι συνήθως επακόλουθα της χρήσης της και υποδηλώνουν ότι το προϊόν λειτουργεί σωστά και προάγεται η ανανέωση και ανάπλαση της επιδερμίδας.

●Αν είστε αρχάριες ξεκινήσετε με ένα προϊόν με χαμηλή συγκέντρωση ρετινόλης (1% έως 2,5%)

●Εφαρμόσετε τη ρετινόλη σε καθαρή επιδερμίδα και περιμένετε λίγα λεπτά μέχρι το δέρμα σας να στεγνώσει εντελώς. Είναι σημαντικό να είναι στεγνή η επιδερμίδα γιατί εάν είναι νωπή η ρετινόλη θα απορροφηθεί πιο βαθιά και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Τα προϊόντα ενυδάτωσης, όπως σέρουμ και κρέμες, μπορούν να εφαρμόζονται σε ελαφρώς νωπό δέρμα, αλλά όχι η ρετινόλη.

● Πάρτε μια μικρή ποσότητα ρετινόλης, σε μέγεθος φακής και εφαρμόστε την  με ανοδικές κινήσεις προς το επάνω μέρος του προσώπου σας. Η σωστή στιγμή να εφαρμόσετε τη ρετινόλη, είναι το βράδυ πρίν κοιμηθείτε.ο

● Το χρονικό διάστημα που εφαρμόζετε Ρετινόλη το βράδυ, θα πρέπει οπωσδήποτε το πρωί να χρησιμοποιείτε Αντηλιακό SPF 30+, γιατί η επιδερμίδα  γίνεται πολύ ευαίσθητη στον ήλιο.

● Μπορείτε να ξεκινήστε με την εφαρμογή μιας μικρής ποσότητας ρετινόλης, 2 με 3 φορές την εβδομάδα και σταδιακά να  αυξήστε την εφαρμογή, χρησιμοποιώντας την κάθε νύχτα. Εάν  διαπιστώσετε ότι η επιδερμίδα σας γίνεται υπερβολικά ξηρή, μειώστε ξανά την χρήση της Ρετινόλης σε 1 με 2 φορές την εβδομάδα.

● Υπάρχουν εξαιρετικά προϊόντα που περιέχουν ρετινόλη χωρίς να δημιουργούν ερεθισμούς, αν και αυτό είναι φυσιολογικό να συμβαίνει.

 

Πότε να αναμένετε τα πρώτα αποτελέσματα;

Όπως και με οποιοδήποτε άλλο προϊόν περιποίησης δέρματος, το «κλειδί» για να δείτε αποτελέσματα είναι η συχνή χρήση του προϊόντος. Η ρετινόλη είναι από τα συστατικά που δεν έχουν άμεσα ορατά αποτελέσματα, επομένως θα πρέπει να έχετε υπομονή.

Αν σταματήσετε απότομα την χρήση της, μηδενίζετε όλη τη δράση της και θα πρέπει να ξεκινήσετε ξανά από την αρχή. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, οι πρώτες αλλαγές στην υφή και στην όψη της επιδερμίδας, είναι εμφανείς σε διάστημα δύο έως τεσσάρων μηνών.

Όσο εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε προϊόντα με ρετινόλη , τόσο περισσότερα θετικά αποτελέσματα θα παρατηρείτε.

 

 

Τι προσφέρει η ρετινόλη στην επιδερμίδα;

Αυξάνει την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης – πρόκειται για το δίκτυο ινών που υποστηρίζουν το δέρμα και του χαρίζουν σφριγηλότητα και νεανικότητα. Αυτό σημαίνει ότι λειαίνει τις λεπτές γραμμές και βελτιώνει την υφη και την όψη της επιδερμίδας.

Κάνει ήπια απολέπιση, επιταχύνοντας τον ρυθμό ανανέωσης των κυττάρων. Δηλαδή απομακρύνει τα συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα απο την επιδερμίδα και επιτρέπει σε νέα και υγιή να έρθουν στην επιφάνεια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η επιδερμίδα να ανακτά τη ζωντάνια και τη λάμψη της.

Βοηθά ουσιαστικά στο πρόβλημα της ακμής. Η κερατολυτική δράση της την καθιστά ιδανική για τη θεραπεία της ακνεϊκής και λιπαρής επιδερμίδας καθώς περιορίζει την παραγωγή σμήγματος και μειώνει τα σημάδια.

 

Από ποια ηλικία είναι καλό να χρησιμοποιώ Ρετινόλη;

Ειδικά από τη δεκαετία των 30+  και μετά, η αφυδάτωση, η απώλεια λάμψης και η έλλειψη ελαστικότητας αρχίζει να αποτυπώνονται σιγά σιγά στο πρόσωπο μας .

Βάλε τη ρετινόλη στη ρουτίνα ομορφιάς σου μόλις αρχίζεις να βλέπεις τις πρώτες λεπτές γραμμές που εμφανίζονται όταν συσπώνται οι μύες, όπως οι ρυτίδες στο πόδι της χήνας και στο μεσόφρυο.

Απόφυγε τη ρετινόλη σε περίοδο εγκυμοσύνης και θηλασμού.

Ανακαλύψτε προϊόντα αντιγήρανσης με ρετινόλη με ένα κλικ ΕΔΩ

SHARE ON