• 2310 224746
  • EMAIL
  • 10.00 - 18.00

Organic Beauty Cosmetics
Βιολογικά Προϊόντα Ομορφιάς / Αντιγήρανση / Μακιγιάζ / Περιποίηση Μαλλιών / Αιθέρια Έλαια

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2310 224746
product image προστέθηκε στο καλάθι σας
Έχετε στο καλάθι προϊόντα αξίας 0 (0 προϊόντα)
μεταφορικά για United States: €0

Αγοράστε επιπλέον προϊόντα αξίας €0 για δωρεάν μεταφορικά
Έχετε κερδίσει δωρεάν μεταφορικά για United States

Αγοράστε επιπλέον προϊόντα αξίας για να κερδίστε ένα

Σανταλόξυλο

Το Σανταλόξυλο (Sandalwood amyris-Santalum album) είναι η κοινή ονομασία του φυτού Amyris balsamifera. Το αιθέριο έλαιο του Σανταλοξύλου προέρχεται μέσω απόσταξης ατμού και έχει άρωμα παλαιωμένου ξύλου.
Περιέχει μεγάλο ποσοστό διαφόρων ελαίων όπως Καρυοφυλλένιο, Καδινένη και Καδινόλη.

Το αιθέριο έλαιο του Σανταλοξύλου χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεια για ηρεμία και διαλογισμό.

Το σανταλόξυλο (Santalum album Linnaeus) αποτελεί πηγή πολύτιμου ξύλου και αρωματικού ελαίου από τον πέμπτο αιώνα π.Χ.
Γνωστό στα αρχαία σανσκριτικά ως chandana, το ξύλο, μαζί με το πολύτιμο έλαιό του, ταξίδεψε από την Ινδία ακολουθώντας τους αρχαίους Δρόμους του Μεταξιού και έγινε γνωστό ως «σαντάλ» στην Περσία, «σάνταλον» στην Ελλάδα και «santalum» στη Ρώμη.
Η πιο γνωστή, ίσως, μορφή του είναι τα αρωματικά ραβδιά

Το σανταλόξυλο είναι το εγκάρδιο ή καρδιόξυλο, το πλήρες ξύλο όπου το δέντρο εναποθέτει δευτερογενή προϊόντα μεταβολισμού — στην περίπτωση αυτή το ευωδιαστό κίτρινο έλαιό του. Φρεσκοκομμένο, το καρδιόξυλο έχει κιτρινοκάστανο χρώμα.

Με το πέρασμα του χρόνου αποκτά ερυθροκάστανο χρώμα.
Για να σχηματιστεί το καρδιόξυλο χρειάζονται τουλάχιστον τριάντα χρόνια. Τ

ο καλύτερο σανταλόξυλο προέρχεται από δέντρα ηλικίας άνω των 60 ετών.

Το σάνταλο είναι αειθαλές δέντρο,μπορεί να φτάσει μέχρι 10μ ύψος και βγάζει μικρά μοβ λουλούδια.
Το αιθέριο βγαίνει με απόσταξη της καρδιάς του κορμού.Ανώτερης ποιότητας θεωρείται αυτό που προέρχεται από το Μισόρ της Ινδίας.

Το αιθέριο έλαιο του σανταλόξυλου έχει χαλαρωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες για το σώμα και το μυαλό.
Βοηθάει το ξηρό και ευαίσθητο δέρμα.
Χρησιμοποιείται κυρίως στα προϊόντα ανδρικής περιποίησης, σε προϊόντα για μετά το ξύρισμα καθώς αποτρέπει τις φλεγμονές και τους ερεθισμούς

Παρέχει ένα ζεστό άρωμα που το καθιστά ιδανικό για τη δημιουργία μιας ρομαντικής ατμόσφαιρας.

 
 

(x) καθαρισμός

(x) καθαρισμός όλων
8 Προϊόντα