• 2310 224746
  • EMAIL
  • 10.00 - 18.00

Organic Beauty Cosmetics
Βιολογικά Προϊόντα Ομορφιάς / Αντιγήρανση / Μακιγιάζ / Περιποίηση Μαλλιών / Αιθέρια Έλαια

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2310 224746
product image προστέθηκε στο καλάθι σας
Έχετε στο καλάθι προϊόντα αξίας 0 (0 προϊόντα)
μεταφορικά για United States: €0

Αγοράστε επιπλέον προϊόντα αξίας €0 για δωρεάν μεταφορικά
Έχετε κερδίσει δωρεάν μεταφορικά για United States

Αγοράστε επιπλέον προϊόντα αξίας για να κερδίστε ένα

Νήμ - Neem

Το δέντρο neem ονομαζόταν "το φαρμακείο του χωριού" από τους Ινδούς και χρησιμοποιήθηκε για πάνω από 2 χιλιετηρίδες, μέχρι και σήμερα, για τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

Το Λάδι Neem (Neem Oil) προέρχεται από το φυτό Azadirachta Indica. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό και καταπραυντικό για το δέρμα.

Εκτός από τις αντιμολυσματικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι το γεγονός πως είναι πολύ πλούσιο σε λιπαρά οξέα. Αυτό το καθιστά μοναδικό στην θεραπεία και προστασία του ιδιαίτερα ευαίσθητου δέρματος που ταλαιπωρείται από χρόνια προβλήματα και ερεθισμούς.

Τα έλαιο Νeem επίσης προσφέρει ζωντάνια και θρέψη στα κατεστραμμένα μαλλιά και είναι γνωστό συστατικό σε σαμπουάν και προϊόντα περιποίησης του τριχωτού της κεφαλής.

Μία από τις πιο γνωστές ιδιότητές του είναι η εντομοαπωθητική, την οποία οφείλει στη σύνθετη δράση της ουσίας «αζαδιραχτίνη» που περιέχει. Στην καθαρή του μορφή βρίσκεται σε μία «παγωμένη» ουσιαστικά ημιρευστή κατάσταση.

Το όνομα του neem προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη "nimba” που σημαίνει "πανάκεια", δηλαδή θεραπεία για όλες τις ασθένειες.

Το έλαιο του neem χρησιμοποιείται ευρύτατα στην αγιουβερδική και τη παραδοσιακή θεραπευτική.

Χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία του εκζέματος.

Είναι συστατικό πολλών προϊόντων υγιεινής, καλλυντικών και φαρμάκων λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του.

Είναι εναλλακτικό, φυσικό εντομοαπωθητικό σε βιολογικές καλλιέργειες, που δε σκοτώνει τα έντομα αλλά τα απωθεί, σε αντιδιαστολή με τα χημικά εντομοκτόνα της βιομηχανίας.

Είναι βιοδιασπώμενο και μη-τοξικό για θηλαστικά, πουλιά, μέλισσες και γεωσκώληκες. Δρα μόνο πάνω στα βλαβερά έντομα που απομυζούν τα φυτά.

 

Χρήσεις
Αν το προσθέσετε στο σαπούνι σας σκοτώνει τις ψείρες και τα ακάρεα.

Eίναι άριστο εντομοαπωθητικό για κουνούπια, μύγες και ψύλλους, που σημαίνει πως μπορείτε να το προσθέσετε στο σαμπουάν του σκύλου σας!

 Στον κήπο ψεκάστε τα φυτά σας με λάδι neem. Έχει την ιδιότητα να κάνει τα φύλλα αηδιαστικά στη γεύση και τα έντομα δε τα τρώνε.

Στην οδοντόπαστα βοηθά στη πρόληψη της τερηδόνας.

Αν προστεθεί σε καθαριστικά προϊόντα θα εξαφανίσει κάθε ίχνος μούχλας από οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού.

 

Προφυλάξεις και αντενδείξεις
Η εσωτερική χρήση του ελαίου neem για μεγάλα χρονικά διαστήματα μπορεί να προκαλέσει ηπατικές διαταραχές.

Υπάρχουν ελάχιστα καταγεγραμένα περιστατικά αλλεργικής αντίδρασης στα συστατικά του neem.

Να χρησιμοποιείται με σύνεση, όπως όλα τα βότανα και τα εκχυλίσματα τους.

Να μη ψεκάζεται τον κήπο σας όταν έχει ηλιοφάνεια, γιατί θα κάψει τα φύλλα των φυτών.

Δε πρέπει να χρησιμοποιείται σε καμία μορφή σε περίπτωση εγκυμοσύνης ή σε περιόδους προσπαθειών τεκνοποίησης, γιατί δρα αντισυλληπτικά

 

(x) καθαρισμός

(x) καθαρισμός όλων
5 Προϊόντα