• 2310 224746
  • EMAIL
  • 10.00 - 18.00

Organic Beauty Cosmetics
Βιολογικά Προϊόντα Ομορφιάς / Αντιγήρανση / Μακιγιάζ / Περιποίηση Μαλλιών / Αιθέρια Έλαια

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2310 224746
product image προστέθηκε στο καλάθι σας
Έχετε στο καλάθι προϊόντα αξίας 0 (0 προϊόντα)
μεταφορικά για United States: €0

Αγοράστε επιπλέον προϊόντα αξίας €0 για δωρεάν μεταφορικά
Έχετε κερδίσει δωρεάν μεταφορικά για United States

Αγοράστε επιπλέον προϊόντα αξίας για να κερδίστε ένα

Μύρο

Το μύρο είναι μια αρωματική ρητίνη που εκχυλίζεται από το δέντρο Commiphora Myrrha που είναι εγγενές στην Υεμένη, Σομαλία, Ερυθραία και Ανατολική Αιθιοπία.

Το μύρο είναι γνωστό και με τις ονομασίες σμύρνα και βδέλλιο.

Η λέξη “μύρο” προέρχεται από την αραμαϊκή λέξη “Murr” και την αραβική “Mur” που σημαίνει “πικρή”.

Στην ελληνικά η λέξη “μύρο” ήταν γενικός όρος για τα αρώματα με ελαιώδη σύσταση.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του μύρου οφείλονται στις αντιμικροβιακές, αντιοξειδωτικές, στυπτικές, αποχρεμπτικές, αντιμυκητιασικές, αντιπαρασιτικό, τονωτικές, αντικαταρροϊκές, εφιδρωτικές, επουλωτικές, αντισηπτικές, τονωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντισπασμωδικές ιδιότητες.

Τα κύρια συστατικά του αιθέριου ελαίου του μύρου είναι Alpha Pinene, Cadinene, Limonene, Cuminaldehyde, Eugenol, Cresol, Heerabolene, Acetic Acid, Formic Acid και Sesquiterpenes.

Δέρμα – Μαλλιά Δέρμα:

Το λάδι και το αιθέριο έλαιο μύρου είναι ευεργετικό για τη θεραπεία παθήσεων του δέρματος, την επούλωση πληγών και την καταπολέμηση μολύνσεων.

Οι Αιγύπτιοι το χρησιμοποιούσαν για τη διατήρηση ενός υγιούς και λαμπερού δέρματος, για την πρόληψη της γήρανσης και για την ενυδάτωση του σκασμένου δέρματος.

Οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες βοηθάνε στην εξάλειψη των ελεύθερων ριζών, στην μείωση των ρυτίδων και στην τόνωση του δέρματος.

Νύχια: Ενισχύει τα εύθραυστα νύχια, διαλύουμε 3-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο μύρο σε λίγο λάδι και απλώνουμε στα νύχια μας για τριάντα ημέρες.

Μαλλιά: Είναι επίσης ευεργετικό για την καλή υγεία των μαλλιών καθώς δυναμώνει τις ρίζες των μαλλιών με αποτέλεσμα την πρόληψη της τριχόπτωσης.

 

Στοματική υγιεινή

Το αιθέριο έλαιο μύρου διαλυμένο σε νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό στοματικό διάλυμα για την θεραπεία των στοματικών ελκών, για λοιμώξεις και για τον πονόλαιμο.

Το στοματικό διάλυμα παρασκευάζεται ως εξής: Σε ένα ποτήρι ζεστό νερό, προσθέτουμε 3 έως 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο μύρου και χρησιμοποιείται ως στοματικό διάλυμα ή για γαργάρες.

Άλλα οφέλη Άγχος: Στην αρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται ως αντικαταθληπτικό χάρη στις καταπραϋντικές, χαλαρωτικές του ιδιότητες.

Κουνούπια: Το αιθέριο έλαιο μύρου δρα ως φυσικό φάρμακο των κουνουπιών σκοτώνοντας τις προνύμφες των κουνουπιών.

 

Προφυλάξεις – Παρενέργειες

Η χρήση του σε υπερβολικές δόσεις μπορεί να έχει τοξικές επιδράσεις.

Διαβήτης: Άτομα με διαβήτη να αποφεύγουν τη χρήση μύρου.

Εγκυμοσύνη: Θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση του την περίοδο της εγκυμοσύνης δεδομένουν ότι διεγείρει την μήτρα και μπορεί να οδηγήσει σε αποβολή.

Οι φυσικές θεραπείες δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης.

Συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας για οποιοδήποτε θέμα υγείας και πριν την χρήση οποιοδήποτε βοτάνου.
 

(x) καθαρισμός

(x) καθαρισμός όλων