• 2310 224746
  • EMAIL
  • 10.00 - 18.00

Organic Beauty Cosmetics
Βιολογικά Προϊόντα Ομορφιάς / Αντιγήρανση / Μακιγιάζ / Περιποίηση Μαλλιών / Αιθέρια Έλαια

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2310 224746
product image προστέθηκε στο καλάθι σας
Έχετε στο καλάθι προϊόντα αξίας 0 (0 προϊόντα)
μεταφορικά για United States: €0

Αγοράστε επιπλέον προϊόντα αξίας €0 για δωρεάν μεταφορικά
Έχετε κερδίσει δωρεάν μεταφορικά για United States

Αγοράστε επιπλέον προϊόντα αξίας για να κερδίστε ένα

Δάφνη

Η δάφνη (επιστ.: δάφνη η ευγενής, laurus nobilis) είναι αρωματικό φυτό της οικογένειας των δαφνοειδών. Ανήκει στο γένος Δάφνη. Στην Ελλάδα απαντάται και αυτοφυής. Επίσης, στον ελληνικό χώρο καλλιεργείται και η δάφνη του Απόλλωνα, γνωστή με τα λαϊκά ονόματα βαγιά, δάφνη, δαφνολιά και φυλλάδα. Δεν είναι γνωστή η ετήσια παγκόσμια κατανάλωση φύλλων δάφνης. Μόνο από την Ελλάδα εξάγονται περί τους 200 τόνους ετησίως.

Είναι θάμνος ή μικρό δέντρο. Τα φύλλα του είναι εναλλασσόμενα, ακέραια, λογχοειδή, βαθυπράσινα με μικρό μίσχο και με ελαφρά κυματοειδή μορφή. Η οσμή τους είναι αρωματική και η γεύση τους είναι λίγο πικρή. Τα άνθη βγαίνουν τον Μάρτιο με Απρίλιο. Ο καρπός είναι δρύπη με σαρκώδες περικάρπιο και μεγάλο σπέρμα. Το χρώμα του είναι κυανόμαυρο ή μαύρο όταν ωριμάσει, έχει σχήμα ωοειδές και μέγεθος μικρής ελιάς. Από τους καρπούς παράγεται το δαφνέλαιο, που έχει μορφή αλοιφής και στη συνηθισμένη θερμοκρασία είναι πράσινο.

Το αιθέριο έλαιο της δάφνης είναι ένα πολύ καλό αντισηπτικό για το αναπνευστικό σύστημα, ενώ δρα εξίσου αποτελεσματικά στο πεπτικό σύστημα, κατευνάζοντας πόνους στο στομάχι.Επίσης χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για μώλωπες, πληγές, αιματώματα, ρευματισμούς, τριχόπτωση και ενισχυτικό της συγκέντρωσης.

(x) καθαρισμός

(x) καθαρισμός όλων
1 Προϊόντα