• 2310 224746
  • EMAIL
  • 10.00 - 18.00

Organic Beauty Cosmetics
Βιολογικά Προϊόντα Ομορφιάς / Αντιγήρανση / Μακιγιάζ / Περιποίηση Μαλλιών / Αιθέρια Έλαια

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2310 224746
product image προστέθηκε στο καλάθι σας
Έχετε στο καλάθι προϊόντα αξίας 0 (0 προϊόντα)
μεταφορικά για Greece: €2.00

Αγοράστε επιπλέον προϊόντα αξίας €20.00 για δωρεάν μεταφορικά
Έχετε κερδίσει δωρεάν μεταφορικά για Greece

Αγοράστε επιπλέον προϊόντα αξίας για να κερδίστε ένα

Κάρδαμο

Το κάρδαμο (Elettaria cardamomum) είναι αγγειόσπερμο, δικότυλο φυτό ανήκει στην οικογένεια των Κραμβοειδών (Brassicaceae) (συνώνυμη περιγραφική ονομασία Σταυρανθών (Cruciferae).

Υπάρχουν αρκετά είδη κάρδαμου. Τα πιο σημαντικά είναι:

    Κοινό κάρδαμο. Γνωστό και ως κάρδαμο της Ορλεάνης, επιστημονική ονομασία Λεπίδιο το ήμερο (Lepidium sativum). Μονοετές και ποώδες φυτό με καταγωγή από την Ασία, αναπτύσσεται εξαιρετικά γρήγορα. Καλλιεργείται σε αρκετές περιοχές και έχει χρήσεις στη μαγειρική, σε σαλάτες, γαρνιτούρες και σούπες.


    Νεροκάρδαμο. Έχει την επιστημονική ονομασία Ναστούρτιο το φαρμακευτικό (Nasturtium officinale). Πολυετές ποώδες φυτό με βλαστούς που έρπουν. Η καταγωγή του είναι από την Ευρώπη και σήμερα βρίσκεται σε πολλές περιοχές της γης κοντά σε λίμνες, ρυάκια ποταμούς και χαράδρες. Ως φρέσκο τρώγεται σε διάφορες σαλάτες ενώ βράζεται και τρώγεται ως λαχανικό, σε σούπες κ.λ.π.


    Πικροκάρδαμο ή κάρδαμο των λιβαδιών. Χαμηλή πόα με λευκά ή ροζ άνθη. Βρίσκεται σε περιοχές του βόρειου ημισφαιρίου της γης. Τα φύλλα του είναι σαρκώδη και έχουν πικρή γεύση.

Ευεργετικά οφέλη:

To κάρδαμο έχει αντισηπτικές,αντιβακτηριδιακές, αντιφλεγμονώδεις, και διεγερτικές ιδιότητες.

Ευεργετικό για το πνεύμα και το μυαλό.
Έχει αναζωογονητικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην χαλάρωση.
Το αιθέριο έλαιο κάρδαμο χρησιμοποιείται στην κοσμητολογία ως αρωματικό συστατικό στα σαπούνια, στα αρώματα και στα καλλυντικά

(x) καθαρισμός

(x) καθαρισμός όλων
7 Προϊόντα