• 2310 443441
  • EMAIL
  • 10.00 - 18.00

Organic Beauty Cosmetics
Βιολογικά Καλλυντικά / Αιθέρια Έλαια / Έλαια Βάσης / Μακιγιάζ / Αντιγήρανση / Φυτικά Προϊόντα Υγείας

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2310 443441
product image προστέθηκε στο καλάθι σας
Έχετε στο καλάθι προϊόντα αξίας 0 (0 προϊόντα)

Αγοράστε επιπλέον προϊόντα αξίας €25.00 για δωρεάν μεταφορικά
Έχετε κερδίσει δωρεάν μεταφορικά για Greece

Αγοράστε επιπλέον προϊόντα αξίας για να κερδίστε ένα

Alteya Organics - Οργανικό Αιθέριο Έλαιο Καρότου / Organic Carrot Seed Essential Oil

ΚΩΔΙΚΟΣ: 3800219791730
BARCODE: 3800219791730
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
USDA VEGAN EU CERTIFICATION (EU-C/ECO) NO ANIMAL TESTING PARABEN FREE 100% ORGANIC 100% NATURAL DERMATOLOGICALLY TESTED ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ - GLUTEN FREE CERES GmbH  CERTIFIED BULGARIAN ROSE VALLEY
€11.90
Μη έγκυρη ποσότητα
Ολοκληρώστε την παραγγελία σας έως τις 17.00 και θα την παραλάβετε σε 1-2 εργάσιμες ημέρες.

Το οργανικό αιθέριο έλαιο Καρότου εκχυλίζεται με τη μέθοδο της απόσταξης με ατμό, κυρίως από αποξηραμένους σπόρους άγριου καρότου αλλά και από το αποξηραμένο φυτό καθαυτό, η επιστιμονική του ονομασία είναι Daucus carota.

Το έλαιο έχει ένα υπο-κίτρινο προς κίτρινο χρώμα και γλυκό άρωμα με μια ελαφριά νότα καρότου!

Εκτός από άλφα & βήτα πινένιο, γάμμα τερπινένιο, λιμονένιο, καμφένιο, σαβενένιο, μυκένιο, βήτα διβολόλη, καροτόλη και οξικό γερρανύλιο, το έλαιο σπόρων καρότου είναι επίσης πλούσιο σε καροτίνη και Βιταμίνη Α, τα οποία είναι πολύ ευεργετικά συστατικά για τα μάτια αλλά και αποτελεσματικά αντιοξειδωτικά!

Αυτό το πανίσχυρο αιθέριο έλαιο καρότου αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις μολύνσεις και προστατεύει από τις βλάβες που μπορεί να επιφέρουν στον οργανισμό.
Έχει αντισηπτικές ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητάς του να αποτρέψει τον τέτανο.

Η εξωτερική του χρήση μπορεί αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις μολύνσεις στην επιδερμίδα και στις ανοιχτές πληγές!

* Όλοι οι ισχυρισμοί βασίζονται σε εξωτερικές κλινικές, εργαστηριακές αλλά και μελέτες σε τελικούς καταναλωτές πάνω σε συγκεκριμένα συστατικά.
  Σε όλες τις μελέτες έγινε χρήση του συστατικού δύο φορές την ημέρα.
  Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να ποικίλει σε κάθε οργανισμό.

Είναι αντιβακτηριακό, αντιμυκητιασικό, αντιφλεγμονώδες, αντιοξειδωτικό και αντιγηραντικό.

Επίσης είναι γαστροπροστατευτικό.

Πιθανές Παρενέργειες
Το έλαιο καρότου γενικά θεωρείται ένα ασφαλές αιθέριο έλαιο όταν χρησιμοποιείται εξωτερικά. Παρόλα αυτά, ποτέ μην εφαρμόζετε το αιθέριο έλαιο καρότου αδιάλυτο πάνω στην επιδερμίδα καθώς μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα, εξάνθυμα και αίσθημα καύσου.

Το έλαιο καρότου όταν εφαρμόζεται τοπικά μπορεί να προκαλέσει φωτοευαισθησία αυξάνοντας την πιθανότητα δημιουργίας εξανθήματος και ηλιακού εγκαύματος. Για να αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς, αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο και πάντα να χρησιμοποιείτε ένα αντηλιακό υψηλής προστασίας.

Το άγριο καρότο μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση σε όσους έχουν αλλεργίες στη σημύδα, το σέλινο, το λεβιθόχορτο, τα μπαχαρικά και παρόμοια φυτά (σύνδρομο σέλινο-καρότο-λεβιθόχορτο-μπαχαρικό).

Πριν χρησιμοποιήσετε το έλαιο καρότου, πάντα να κάνετε ένα τεστ δοκιμάζοντας το διαλυμένο έλαιο σε ένα μικρό σημείο στο δέρμα και αφήνοντάς το καθόλη τη διάρκεια της νύχτας για να δείτε εάν θα εμφανιστεί κάποια αντίδραση.

Αλληλεπίδραση με άλλα σκευάσματα
Το έλαιο καρότου μπορεί να προκαλέσει μείωση της πίεσης λόγο της διουρητικής του δράσης.  Για το λόγω αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται από όσους λαμβάνουν κάποια αντι-υπερτασική αγωγή και να διακόπτετε την χρήση του δύο εμβομάδες πριν από κάποιο προγραματισμένο χειρουργείο.

Λόγω της φωτοευαισθησίας που μπορεί να προκαλέσει, το έλαιο καρότου δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται από όσους λαμβάνουν φωτοευαισθητοποιητικά φάρμακα - όπως φωτοθεραπευτικά φάρμακα ψωρίασης -, κάποια αντιβιοτικά (όπως η σιπροφλοξασίνη και η τετρακυλίνη) ή σταγόνες ματιών οφλοξασίνης.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Το έλαιο καρότου δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού!

Η από του στόματος χρήση του ελαίου καρότου μπορεί να προκαλέσει ναυτία, εμετό, κράμπες στην κοιλιά, διάρροια και σπασμούς. Μεγάλες δόσεις μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στα νεφρά.

-----------------------------------------------------------------------------

Αναλογία : 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο σε 10ml (μία κουταλιά γλυκού) ελαίου βάσης ή 30-40 σταγόνες αιθέριου ελαίου σε 100ml ελαίου βάσης!

Αποφύγετε την άμεση ή έμεση επαφή με τα μάτια γιατί όλα τα αιθέρια έλαια μπορούν να τα ερεθίσουν.
Σε περίπτωση ατυχήματος ξεπλύνετε τα μάτια με άφθονο νερό.
Τα αιθέρια έλαια δεν χορηγούνται από το στόμα: εκτός εάν ακολουθείτε τις οδηγίες του γιατρού, του φαρμακοποιού ή εκπαιδευμένου αρωματοθεραπευτή.
Τα αιθέρια έλαια δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται αδιάλυτα στο δέρμα: Χρησιμοποιείτε τα πάντα σε διαλυμένη μορφή, αναμεμιγμένα με την κατάλληλη βάση από φυτικό λάδι ή μέσα στη μπανιέρα.Τα μόνα αιθέρια έλαια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αδιάλυτα και αυτούσια είναι : το γεράνι, το tea tree και η λεβάντα.
Ευαισθησία ή αλλεργικές αντιδράσεις: Μερικά αιθέρια έλαια μπορεί να προκαλέσουν ευαισθησία ή αλλεργικές αντιδράσεις σε κάποια άτομα. Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα κάντε πάντα ένα test αλλεργικής αντίδρασης στο εσωτερικό μέρος του μπράτσου σας, τρίψτε απαλά μια μικρή ποσότητα διαλυμένου αιθέριου ελαίου στο σημείο αυτό και περιμένετε 24 ώρες να δείτε αν υπάρχει κάποια μορφή αντίδρασης.
Εγκυμοσύνη & θηλασμός: αν είστε έγκυος ή στην περίοδο θηλασμού, συμβουλευτείτε το γιατρό σας ή έναν έμπειρο αρωματοθεραπευτή προτού χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε αιθέριο έλαιο.
Προσοχή με τα παιδιά: χρησιμοποιήστε με πολλή προσοχή όταν εφαρμόζετε τα αιθέρια έλαια σε μωρά και παιδιά κάτω των 12 ετών. Πολλά έλαια είναι ακατάλληλα για μωρά και παιδιά, και όσα δεν είναι, πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε πολύ μικρές ποσότητες και να διαλύονται 2-4 φορές επιπλέον της διάλυσης για ενήλικες.

Τα αιθέρια έλαια είναι εύφλεκτα: κρατήστε τα μακριά από πιθανότητα φωτιάς.
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΑ μόνο σε συσκευές που έχουν σχεδιαστεί γι' αυτό το σκοπό.
Φυλάξτε τα αιθέρια έλαια με ασφάλεια

Καρότο,

Daucus Carota Sativa