• 2310 443441 - 2310 444704
  • EMAIL
  • 09.00 - 17.30

Organic Beauty Cosmetics
Βιολογικά Καλλυντικά / Αιθέρια Έλαια / Έλαια Βάσης / Μακιγιάζ / Αντιγήρανση / Φυτικά Προϊόντα Υγείας

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2310 443441 & 2310 444704

10 Χρήσεις του Ελαίου Argan στην Καθημερινότητά σας!

10 Χρήσεις του Ελαίου Argan στην Καθημερινότητά σας!
Ο πολύτιμος ''χρυσός'' του Μαρόκο κάνει θαύματα στην εμφάνισή σας!

Το ψυχρής έκθλιψης έλαιο Αργκάν προέρχεται από τα καρύδια του Μαροκινού δέντρου Αργκάν που συγκομίζονται από τοπικούς οργανισμούς του Μαρόκου.

1.    Ενυδάτωση Προσώπου
Μετά τον καθαρισμό, κάνετε μασάζ με μερικές σταγόνες ελαίου Argan σε πρόσωπο και λαιμό, πρωί και βράδυ.  Το έλαιο Argan απορροφάται γρήγορα και δεν αφήνει λιπαρότητα.  Χρησιμοποιήστε το και σαν serum: εφαρμόστε την κρέμα νυκτός σας αφού πρώτα το έλαιο απορροφηθεί.

2.    Τονωτική Λοσιόν
Για άμεση τόνωση και ενυδάτωση, προσθέστε μερικές σταγόνες ελαίου Argan στο αγαπημένο σας τονωτικό προσώπου ή δημιουργήστε το δικό σας προσθέτοντας μερικές σταγόνες ελαίου Argan σε ροδόνερο.

3.    Μάσκα Φωτεινότητας και Ανανέωσης
Αναμείξτε 1κ/σ χυμό λεμονιού, 3κ/σ γιαούρτι, 1κ/σ μέλι και 3 σταγόνες έλαιο Argan. Απλώστε την μάσκα σε καθαρό και στεγνό πρόσωπο και αφήστε την για 10 λεπτά. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

4.    Απολέπιση και Ενυδάτωση Χειλιών
Για απαλά και ενυδατωμένα χείλη, αναμείξτε μερικές σταγόνες ελαίου Argan με λίγη καστανή ζάχαρη.  Κάνετε ελαφρύ μασάζ στα χείλη με κυκλικές κινήσεις και ξεπλύνετε με νερό.

5.    Φωτεινότητα Προσώπου
Προσθέστε 1-2 σταγόνες στο υγρό make up σας ή και στην ενυδατική σας για να χαρίσετε μια δροσερή λάμψη στο πρόσωπό σας!

6.    Μαλακτικό Μαλλιών χωρίς Ξέβγαλμα
Μετά το μπάνιο και ενώ τα μαλλιά σας είναι ακόμα υγρά, εφαρμόστε μερικές σταγόνες ελαίου Argan στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής.  Είναι εξαιρετικά θρεπτικό για τα αφυδατωμένα και ταλαιπωρημένα μαλλιά.



7.    Φωτεινότητα στα Μαλλιά
Χρησιμοποιείστε το ως προϊόν styling σε στεγνά μαλλιά.  Τρίψτε στις παλάμες σας μερικές σταγόνες ελαίου Argan και περάστε με τα δάχτυλά σας τα μαλλιά για να τους χαρίσετε λάμψη και να δαμάσετε το φριζάρισμα.

8.    Θεραπεία Μαλλιών
Κάνετε μασάζ στις άκρες και τις ρίζες των μαλλιών και στο τριχωτό της κεφαλής με μια γενναιόδωρη ποσότητα ελαίου Argan.  Τυλίξτε το κεφάλι σας με μια πετσέτα και αφήστε το όλο το βράδυ.  Το πρωί ξεπλύνετε τα μαλλιά σας.

9.    Θεραπεία για τα Χέρια και Πόδια
Κάνετε μασάζ με μερικές σταγόνες ελαίου Argan στα πετσάκια για να τα μαλακώσετε, να τα ενυδατώσετε και να βοηθήσετε την ανάπτυξη των νυχιών.  Χρησιμοποιήστε το για θεραπεία σε σκληρές και σκασμένες φτέρνες και πατούσες κάνοντας μασάζ με μια γενναιόδωρη ποσότητα ελαίου.  Φορέστε τις κάλτσες σας και αφήστε το όλο το βράδυ για να ενυδατώσετε τα πόδια σας.

10.    Έλαιο για το Μπάνιο
Προσθέστε μερικές σταγόνες ελαίου Argan απευθείας στο δέρμα σας ή μέσα στο μπάνιο ή τη λοσιόν σώματος.

  •  Για την Επιδερμίδα

Μειώνει τις ρυτίδες και απαλύνει την επιδερμίδα καθώς  συσφίγγει και αυξάνει την ελαστικότητά της.  Βοηθάει στην αναγέννηση της επιδερμίδας ενισχύοντας τις κυτταρικές λειτουργίες που προλαμβάνουν από τον πρόωρη γήρανση που οφείλεται σε εξωτερικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως η ηλιακή ακτινοβολία και η ρύπανση
WWW.ORGANICBRANDS.GR

  • Για τα Μαλλιά

Πείτε αντίο στα φριζαρισμένα μαλλιά με το έλαιο Αργκάν!  Φροντίζει τις σπασμένες άκρες και την ψαλίδα και καταπραΰνει την ξηρή επιδερμίδα στο τριχωτό της κεφαλής.
Η υψηλή του περιεκτικότητα σε Βιταμίνη Ε επαναφέρει την ζωντάνια στα θαμπά και άτονα μαλλιά!
Επιπλέον, το έλαιο Αργκάν αποκαθιστά την υγρασία στα πολύ ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά!
 

*Για το Σώμα

Τα οφέλη του ελαίου Αργκάν δεν περιορίζονται μόνο στην επιδερμίδα, τα μαλλιά και τα νύχια αλλά και στην εσωτερική υγεία του οργανισμού!  Είναι γνωστό ότι το έλαιο Αργκάν καταπραΰνει και ανακουφίζει τον πόνο των ρευματισμών και τις αρθρίτιδας.  Επιπλέον, δρα θετικά κατά της χοληστερίνης και βοηθάει στην προστασία του καρδιοαγγειακού συστήματος καθώς δεν περιέχει καμία βλαβερή χοληστερόλη!


Ελπίζουμε να ανακαλύψετε τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαίου αργκάν στην επιδερμίδα σας αλλά και την πολύτιμη θρεπτική του αξία!
Το έλαιο Αργκάν διορθώνει τις ατέλειες που σχετίζονται με το πέρασμα του χρόνου και προκαλούν αφυδάτωση και μείωση της ελαστικότητας της επιδερμίδας.
Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά καθώς έχει διπλάσια περιεκτικότητα Βιταμίνης Ε από το Ελαιόλαδο!

 

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟ ΑΡΚΑΝ -> ΕΔΩ

 

Αργκάν

Το αργανέλαιο - Argania spinosa L - είναι ενυδατικό έλαιο που αποτελείται από λιπαρά οξέα συμπεριλαμβάνοντας τα ωμέγα έλαια, το λινελαιικό οξύ και το ελαιικό οξύ, και την τοκοφερόλη - βιταμίνη Ε, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Προέρχεται από τους καρπούς του δέντρου Αργκά, ένα από τα πιο σπάνια δέντρα στον πλανήτη, που ευδοκιμεί μόνο στα Νοτιοδυτικά του Μαρόκο.

Πρόκειται για πολύ ανθεκτικά δέντρα που ζούν από 150 μέχρι και 200 χρόνια.  Οι ρίζες του μεγαλώνουν πολύ βαθιά στη γη πράγμα το οποίο το βοηθά να μην ξεριζωθεί στην πολύ δυνατή βροχή αλλά και του δίνει πλεονέκτημα στις περιόδους μεγάλης ξηρασίας.

Οι ιδιότητες του ελαίου Argan

  • Aντιρυτιδικό
  • Αντιοξειδωτικό
  • Ανανεώνει τα κύτταρα
  • Μειώνει το βάθος των ουλών
  • Ανακουφίζει στα εκζέματα
  • Κατά της νεανικής ακμής
  • Ισορροπεί την παραγωγή σμήγματος
  • Ενυδατώνει σε βάθος
  • Χρησιμοποιείται κατά των ραγάδων
  • Καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα
  • Δυναμώνει τα μαλλιά και δίνει λάμψη στην τρίχα
  • Θρέφει τις σπασμένες άκρες των μαλλιών
  • Ανακουφίζει από τη φαγούρα
  • Ενισχύει τα αδύναμα νύχια
  • Επουλώνει από τα εγκαύματα
  • Χρησιμοποιείται σε παθήσεις του δέρματος, όπως η νεανική ακμή και η ξηροδερμία, ενώ παρέχει αποτελεσματική ενυδάτωση και επανορθώνει τα άτονα και κατεστραμμένα μαλλιά
  • Η αντιγηραντική δράση του ελαίου οφείλεται στη βιταμίνη Ε που περιέχει.
  • Επιπλέον, η βιταμίνη Α αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος και διεγείρει τη σύνθεση του κολλαγόνου. Οι φαινόλες λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη, κατά των βακτηριδίων και των μυκήτων, ενώ το σκουαλένιο ως μαλακτικό. Οι φυτοστερόλες συμβάλλουν στην προστασία του κολλαγόνου, ενώ τα τριτερπένια επιβραδύνουν τη γήρανση.
  • Αν δε, αναμιχθεί με λάδι από ρόδι, η αντιοξειδωτική του δράση πολλαπλασιάζεται.

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΕ ΕΛΑΙΟ ΑΡΚΑΝ -> ΕΔΩ https://www.organicbrands.gr/el/products/argan?inid=28

 

WWW.ORGANICBRANDS.GR

SHARE ON