• 2310 443441 - 2310 444704
  • EMAIL
  • 09.00 - 17.30

Organic Beauty Cosmetics
Βιολογικά Καλλυντικά / Αιθέρια Έλαια / Έλαια Βάσης / Μακιγιάζ / Αντιγήρανση / Φυτικά Προϊόντα Υγείας

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2310 443441 & 2310 444704

Ξέρεις πόσο συχνά πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου?

Ξέρεις πόσο συχνά πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου?
Πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου 2 φορές?

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά.

Τα μαλλιά πρέπει να λούζονται όταν είναι βρόμικα που σημαίνει ότι τα φυσικά έλαια που εκκρίνονται μαζί με τη σκόνη και τα υπολείμματα, έχουν δώσει λιπαρή μορφή στην υφή της τρίχας. Κάποιες φορές, για να απομακρυνθούν τα έλαια, το κεφάλι μας δεν χρειάζεται τίποτε παραπάνω από ξέβγαλμα. Το ιδανικό λούσιμο είναι 3 φορές την εβδομάδα.

Τα λεπτά μαλλιά, παρότι πιο απαλά στη ρίζα, έχουν την τάση να δείχνουν λιγότερο περιποιημένα την επομένη κιόλας μετά το λούσιμο και σε γενικές γραμμές δεν κρατούν για πολύ την λάμψη τους.

Τα λιπαρά, από την άλλη, χρειάζονται λούσιμο πιο τακτικά. Ιδανικά τρεις φορές την εβδομάδα.

Τα μαλλιά με χοντρή τρίχα αντέχουν περισσότερο χωρίς σαμπουάν και έχουν την τάση να μην μαζεύουν τις μυρωδιές που μαζεύουν τα πιο λεπτά. Ωστόσο, και σε αυτόν τον τύπο, το λούσιμο είναι αναγκαίο δύο φορές την εβδομάδα.

Στο μεταξύ ένα απλό βρέξιμο κάτω απ' το ντους, χωρίς σαμπουάν, θα τα αναζωογονήσει και θα τα διατηρεί πάντα σε φόρμα. Αν ξεκινήσεις για όπου θέλεις να πας και έχεις λουστεί το προηγούμενο βράδυ, ρίξε απλά νερό για να απομακρύνεις τον ιδρώτα.

Θα πρέπει να παρατηρήσετε πώς αντιδρούν τα μαλλιά σας, ειδικά το τριχωτό της κεφαλής σας, στο συχνό λούσιμο και να ρυθμίσετε το πρόγραμμα περιποίησής τους αναλόγως.

Αν παρατηρήσετε μια λιπαρή επίστρωση στα μαλλιά σας τότε μπορείτε να τα λούζετε τακτικά αλλά θα πρέπει να επιλέγετε φυτικά και λιγότερα σκληρά σαμπουάν καθώς το τακτικό λούσιμο με σκληρές χημικές ουσίες μπορεί να καταστρέψει τα μαλλιά.

Αν έχετε ξηρά μαλλιά, μπορείτε να τα λούζετε λιγότερο συχνά και αντί να χρησιμοποιείτε σκληρά σαμπουάν μπορείτε να δοκιμάσετε μια ήπια μαλακτική κρέμα μαλλιών.

Τι σαμπουάν πρέπει να χρησιμοποιώ;

Το σαμπουάν που θα επιλέξεις πρέπει να έχει να κάνει πάντα με τον τύπο των μαλλιών σου. Η καλύτερη επιλογή είναι τα σαμπουάν που δεν περιέχουν θειικά οξέα γιατί μπορούν να προκαλέσουν ξηρότητα στα εύθραυστα μαλλιά

Πρέπει να χρησιμοποιώ και εγώ conditioner;

Οπωσδήποτε. Το conditioner κρατάει τα μαλλιά σου σε καλή και υγιή κατάσταση, κάνοντας να δείχνουν πιο υγιή. Ακόμη και αν υπάρχουν σαμπουάν μαζί με conditioner, το καλύτερο είναι να τα βάζεις ξεχωριστά. Μην το παραλείψεις ειδικά αν έχεις μακρύ μαλλί, αφού θα λειτουργήσει ευεργετικά.

Αν έχεις λιπαρά μαλλιά απόφυγε τα υπερβολικά προϊόντα περιποίησης και μην τα λούζεις κάθε μέρα.

*Σημαντικό ρόλο <<παίζει>>το πως λούζεις τα μαλλιά σου.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αφήνεις το σαμπουάν για τουλάχιστον 2 με 3 λεπτά να δράσει κάνοντας απαλό μασάζ. Επίσης μην επιμένεις πολύ στις άκρες γιατί ξηραίνονται.

Πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου 2 φορές;

Η απάντηση είναι ΝΑΙ !

 

  • Το πρώτο λούσιμο ξεπλένει την λιπαρότητα και το δεύτερο λούσιμο φροντίζει τα μαλλιά και χαρίζει απαλότητα και λάμψη.

***Αν έχεις κοντά μαλλιά, μπορείς να τα λούζεις συχνά καθώς αυτό δεν έχει τα ίδια αποτελέσματα με τα μακριά μαλλιά, τα οποία με τον καιρό εμφανίζουν αφυδάτωση και έντονο φριζάρισμα.

Αξίζει να κάνεις συχνά μάσκες μαλλιών και μία φορά την εβδομάδα να βάζεις κάποιο λαδάκι για να είναι απαλά και να αποφύγεις την ξηρότητα.

Ακόμα και αν έχεις λιπαρά μαλλιά, μην παραλείψεις το έλαιο μαλλιών τουλάχιστον στις άκρες.

 

Ανακάλυψε Βιολογικά προϊόντα για τα μαλλιά-->ΕΔΩ!

 

SHARE ON