• 2310 443441 - 2310 444704
  • EMAIL
  • 09.00 - 17.00

Organic Beauty Cosmetics
Βιολογικά Καλλυντικά / Αιθέρια Έλαια / Έλαια Βάσης / Μακιγιάζ / Αντιγήρανση / Φυτικά Προϊόντα Υγείας

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2310 443441 & 2310 444704

Φθόριο στις Οδοντόκρεμες: Καλό η κακό;

Φθόριο στις Οδοντόκρεμες: Καλό η κακό;
Είναι γνωστό εδώ & πολλές δεκαετίες ότι το φθόριο είναι ό,τι καλύτερο για τα δόντια μας επειδή εμποδίζει τη δημιουργία τερηδόνας & τα δυναμώνει. Η πραγματικότητα, όμως, είναι τελείως διαφορετική....

Είναι γεγονός πως γίνεται πολύς "ντόρος”, ειδικά τα τελευταία χρόνια, για το φθόριο στις οδοντόκρεμες.

Όπως και σε πολλά άλλα θέματα όμως χρειάζεται μια σωστή ενημέρωση από μέρους μας, ώστε να μην πέφτουμε σε "ισοπεδωτικού τύπου" παγίδες.

Πολλοί στις μέρες μας χρησιμοποιούν οδοντόκρεμα χωρίς φθόριο για την καθημερινή φροντίδα των δοντιών τους, επειδή θεωρούν το φθόριο μια πολύ βλαβερή και επικίνδυνη για τον οργανισμό ουσία. Όντως το φθόριο είναι μια βλαβερή ουσία, αλλά εξαρτάται από την ποσότητα που θα απορροφήσει ο οργανισμός μας. Επίσης, το στοιχείο αυτό βρίσκεται ούτως ή άλλως σε πολλά από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε, επομένως η ποσότητα που περιέχεται στην οδοντόκρεμα δεν κάνει την διαφορά.

 

Παρόλα αυτά, επειδή στη σημερινή εποχή υπάρχει αυτός ο φόβος και επειδή στην αγορά οι οδοντόκρεμες που κυκλοφορούν περιέχουν το εν λόγω συστατικό, εταιρείες που εξειδικεύονται στα φυτικά προϊόντα, παρασκευάζουν  οδοντόκρεμες χωρίς φθόριο.

 Αυτές οι οδοντόκρεμες δεν υστερούν σε τίποτα από τις κλασικές και συντελούν εξίσου στην καλή υγεία των δοντιών, στην καθαρή αναπνοή, στην καταπολέμηση της πλάκας και της ουλίτιδας. Τα συστατικά που περιέχουν ποικίλουν από εταιρεία σε εταιρεία και φυσικά εκτός από φθόριο είναι ελεύθερες και από άλλα χημικά συστατικά, καθώς και από parabens.

 

Φθόριο και Υγεία!

Είναι γνωστό εδώ και πολλές δεκαετίες ότι το φθόριο είναι ό,τι καλύτερο για τα δόντια μας επειδή εμποδίζει τη δημιουργία τερηδόνας και τα δυναμώνει.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι τελείως διαφορετική! Από μελέτες που διεξήγαγαν Αμερικανοί επιστήμονες πριν από 50 περίπου χρόνια, διαπιστώθηκε ότι τα φθορίδια έχουν ευεργετική επίδραση στην υγεία των δοντιών, ενισχύουν την αδαμαντίνη (σμάλτο), και προλαμβάνουν την τερηδόνα.

Πρόσφατα, ωστόσο, έχουν προκύψει συζητήσεις σχετικά με το γεγονός ότι το φθοριούχο νάτριο, το οποίο αποτελεί συστατικό σε όλες σχεδόν τις οδοντόκρεμες, στην πραγματικότητα είναι τοξική ουσία η οποία όταν καταναλώνεται σε μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην υγεία του ανθρώπου, όπως αύξηση των πιθανοτήτων εμφάνισης καρκίνου, ορμονικές διαταραχές, επιπτώσεις στην καρδιαγγειακή υγεία, πρόκληση κόπωσης, αύξηση του σωματικού βάρους και τριχόπτωση.

 Επιπλέον, η υπερβολική πρόσληψη φθορίου μπορεί να προκαλέσει οδοντική φθορίωση η οποία έχει αρνητικές συνέπειες για την εμφάνιση των δοντιών. Μία από τις πιθανότερες αιτίες που τα παιδιά υποφέρουν συχνά από φθορίωση είναι επειδή, παρά το γεγονός ότι τα συμβουλεύουμε για το αντίθετο, καταπίνουν στα κρυφά την οδοντόκρεμα καθώς τους αρέσει η γεύση της.

Ιδιαίτερα για την υγεία των δοντιών των παιδιών είναι επιβλαβές καθώς καταστρέφει τους ιστούς τόσο των αναπτυσσόμενων δοντιών όσο και των οστών.

 Το πονηρό σημείο βεβαίως είναι η αρχική διαπίστωση ότι το φθόριο έχει άμεση σχέση με την ικανότητα μνήμης και σκέψης. Δεκάδες έρευνες έχουν αποδείξει την άμεση σχέση κατανάλωσης φθορίου ακόμα και με μείωση του ανθρώπινου δείκτη νοημοσύνης!

Πέρα απ’όλα αυτά, το φθόριο επίσης:

  • είναι ένας παράγοντας γήρανσης,
  • καταστρέφει τα οστά, δημιουργώντας “προδιάθεση” για κατάγματα
  • προκαλεί οστεοσάρκωμα -δηλαδή καρκίνο των οστών!- αλλά το ακόμη χειρότερο
  • προκαλεί βλάβες στα χρωμοσώματα και κατ’ επέκταση στο γενετικό κώδικα!

          Ας το σκεφτούμε καλύτερα λοιπόν!

Μήπως είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε Οδοντόκρεμες χωρίς Φθόριο και να προγραμματίζουμε επίσκεψη στον οδοντίατρο κάθε εξάμηνο, από το να χρησιμοποιούμε οδοντόκρεμες με φθόριο και να επιβαρύνουμε την υγεία μας;

Φυσικές Οδοντόκρεμες χωρίς Φθόριο για Όλη την Οικογένεια θα βρείτε στο WWW.ORGANICBRANDS.GR

Ο σωστός καθαρισμός των δοντιών μπορεί να ολοκληρωθεί με μία καλή οδοντόβουρτσα!

 

Για τον λόγο αυτό σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τις καταπληκτικές σε ποιότητα και τιμή 3,95€ Bamboo Smiles!

Διαθέτουν  λαβή από βιοδιασπώμενο μπαμπού και ίνες χωρίς BPA.

 

  • Λαβή από 100% βιοδιασπώμενο μπαμπού
  • Κατάλληλη για vegans
  • Χωρίς πειράματα σε ζώα
  • Με υψηλής ποιότητας ίνες DuPont χωρίς BPA
  • Σχεδιασμένες στην Ελλάδα
  • Εγκεκριμένες από οδοντιάτρους
  • 100% ανακυκλώσιμη εσωτερική και εξωτερική 
  • Συνίσταται να αντικαθίσταται κάθε 3 μήνες ή όταν οι ίνες έχουν φθαρεί.

 

Ανακαλύψτε Βιολογικές Οδοντόκρεμες Kingfisher NaturalLavera, Logona, Urtekram, Sante, Neo Bio, , NaturadoJason, Propolia κ.ά

Δείτε ΌΛΑ τα προϊόντα Στοματικής Υγιεινής του WWW.ORGANICBRANDS.GR με ένα κλικ -> ΕΔΩ

Οι καλύτερες μάρκες με πιστοποιημένα βιολογικά και φυσικά καλλυντικά στον κόσμο είναι στο www.organicbrands.gr.

 

SHARE ON