• 2310 443441 - 2310 444704
  • EMAIL
  • 09.00 - 17.30

Organic Beauty Cosmetics
Βιολογικά Καλλυντικά / Αιθέρια Έλαια / Έλαια Βάσης / Μακιγιάζ / Αντιγήρανση / Φυτικά Προϊόντα Υγείας

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2310 443441 & 2310 444704

Έλαια Πρόσωπου: Ο αιώνιος φόβος της Λιπαρής και Όχι Μόνο... Επιδερμίδας!

Έλαια Πρόσωπου: Ο αιώνιος φόβος της Λιπαρής και Όχι Μόνο... Επιδερμίδας!
Τα Έλαια Κρύβουν Μοναδικές Ιδιότητες! Βρες το Κατάλληλο για την Επιδερμίδα σου, ακόμη κι αν είναι Λιπαρή & Βοήθησέ την να Λάμψει!

Στον παρελθόν αναζητούσαμε κρέμες και καθαριστικά για το πρόσωπο  τα οποία δεν θα  ανέγραφαν τη λέξη “oil” στην ετικέτα  τους. 
Υπήρχε πάντα ο φόβος πως τέτοιου είδους “βαριές” συνθέσεις θα επιβάρυναν το δέρμα φράζοντας τους πόρους ή θα ενέτειναν το πρόβλημα της υπερβολικής έκκρισης σμήγματος. 

Πλέον όμως, τα έλαια για το πρόσωπο είναι τόσο ελαφριά στην υφή τους και απορροφώνται τόσο εύκολα, ώστε δύσκολα θα καταλάβετε τη διαφορά τους από τα υπόλοιπα συμβατικά προϊόντα. 

Τα έλαια περιποίησης που προέρχονται από καρπούς και φυτά, είναι καταλληλότερα για την ενυδάτωση μιας λιπαρής επιδερμίδας. Έχουν καταπραϋντικές ιδιότητες και αντιβακτηριδιακή δράση, όπως το tea tree oil. Όσα έλαια προέρχονται από βότανα, τείνουν να έχουν πιο ελαφριά σύσταση, είναι αντιοξειδωτικά, δε φράζουν τους πόρους και αναπληρώνουν τα λιπίδια της επιδερμίδας μας που συνήθως απομακρύνονται κατά τους χειμερινούς μήνες.


Προκαλούν υπερβολική γυαλάδα στο πρόσωπο;
Η ανησυχία πως τα λάδια πρέπει να εφαρμόζονται μόνο το βράδυ γιατί αλλιώς θα...λάμπετε υπερβολικά κρίνεται τελείως αβάσιμη χάρη στις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής τους!
Αντίθετα μάλιστα είναι τέτοια η απορροφητική τους δράση ώστε το μόνο που αφήνουν στην επιδερμίδα είναι μια διακριτική λάμψη υγείας και αναζωογόνησης. 


Πρέπει όμως να εφαρμόζεται σωστά!
 Τρίψτε ανάμεσα στους δείκτες σας δύο με τρεις το πολύ σταγόνες και στη συνέχεια δημιουργείστε μικρές κυκλικές πιέσεις καθώς το απλώνετε σε όλη την επιφάνεια του προσώπου ξεκινώντας από τα μάγουλα.

Ποια έλαια όμως είναι κατάλληλα για τις πιο λιπαρές επιδερμίδες;

Έλαιο από κουκούτσι σταφυλιού
Αυτό είναι ένα ακόμη από τα καλύτερα έλαια για λιπαρή επιδερμίδα και για τη επιδερμίδα με τάση ακμής. 
Δεδομένου ότι είναι πολύ ελαφρύ, δε χρειάζεται καθόλου να ανησυχείς για το ότι θα φαίνεται κάπως άσχημα στην επιδερμίδα σου μετά τη χρήση του.
Διαθέτει μεγάλη ποσότητα από λινελαϊκό οξύ, καθώς επίσης και πολλές αντι-ερεθιστικές, αντι-γηραντικές, αντι-μικροβιακές και θεραπευτικές ενώσεις. 
Σε περίπτωση που αντιμετωπίζεις πρόβλημα με μεγάλους πόρους στο πρόσωπό σου, το έλαιο από κουκούτσια σταφυλιού είναι ό,τι καταλληλότερο για να ελαχιστοποιήσει την εικόνα τους.
*Προσοχή μόνο στη φύλαξη και διατήρησή του, μιας και από μόνο του έχει μικρή διάρκεια ζωής, γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει να το χρησιμοποιείς όλο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Βέβαια, μπορείς να επεκτείνεις τη ζωή του προσθέτοντάς του λίγη βιταμίνη Ε.

Έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς
Θεωρείται το θαυματουργό ελιξίριο για την απαλότητα, ενυδάτωση και χαλάρωση του δέρματος, γι’ αυτό κι αποτελεί ένα από τα καλύτερα έλαια για λιπαρή επιδερμίδα. 
Όπως και το λάδι που παράγεται από κουκούτσια σταφυλιού, έτσι και το συγκεκριμένο εμπεριέχει μεγάλη περιεκτικότητα σε λινολαϊκό οξύ και μικρή σε ελαϊκό οξύ, γεγονός που το καθιστά άκρως κατάλληλο για το λιπαρό δέρμα με ακμή ή τάση ακμής.
Αυτό που το ανεβάζει ακόμα περισσότερο είναι η όχι ασήμαντη ποσότητα σε τρετινοϊνη η οποία παράγεται φυσικά και αποτελεί μία μορφή βιταμίνης Α που έχει μία πολύ καλή δύναμη: χάριν της τελευταίας, το έλαιο από αγριοτριανταφυλλιά είναι ικανό να επιταχύνει πάρα πολύ την ανάπλαση των κυττάρων, γεγονός που ισοδυναμεί με την επανόρθωση του δέρματος που είναι τραυματισμένο από σημάδια ακμής.

Jojoba Oil

 Συμβάλλει στην ενυδάτωση της επιδερμίδας, ενώ απορροφάται πολύ γρήγορα χωρίς να αφήνει λιπαρότητα. Το στοιχείο που το κάνει ξεχωριστό είναι πως η δομή του μοιάζει με αυτή του σμήγματος που εκκρίνει το ανθρώπινο δέρμα και έτσι εισχωρεί στην επιδερμίδα πιο εύκολα από οποιοδήποτε άλλο έλαιο.

Argan Oil

 Πλούσιο σε βιταμίνη E και αντιοξειδωτικά. Ενυδατώνει την επιδερμίδα χωρίς να φράσει τους πόρους, ενώ καταπολεμά σπυράκια, ρυτίδες, ουλές και άλλα προβλήματα της επιδερμίδας, αναδομώντας τα κύτταρά της, εξισορροπώντας την παραγωγή σμήγματος και βελτιώνοντας την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά της.

Αιθέριο έλαιο Tea tree (Τεϊόδεντρου)

Θεωρείται φυσικό αντισηπτικό. Δρα κατά των μολύνσεων και καταπολεμά την ακμή.

Beauty Secret / DIY Συνταγή για την Ενυδάτωση της Λιπαρής Επιδερμίδας
Σε ένα μπουκαλάκι, ανάμειξε τα παρακάτω και δημιούργησε ένα 100% φυσικό έλαιο ομορφιάς, ελαφριάς ενυδάτωσης και καταπολέμησης της λιπαρότητας!

  • 20 ml ελαίου Jojoba,
  • 20 ml ελαίου Argan,
  • 10ml έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς,
  • 10ml σταφυλοκουκουτσέλαιο
  • 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και τεϊόδεντρου

Συμβουλή: Προτείνεται να δοκιμάσεις το προϊόν σε μια μικρή περιοχή για να ελέγξεις για τυχόν ερεθισμούς. 

 

Ανακάλυψε ΌΛΑ τα έλαια Ανάπλασης Προσώπου που είναι Ιδανικά για τη Λιπαρή Επιδερμίδα στο www.organicbrands.gr! 

 

 

SHARE ON