• 2310 443441 - 2310 444704
  • EMAIL
  • 09.00 - 17.30

Organic Beauty Cosmetics
Βιολογικά Καλλυντικά / Αιθέρια Έλαια / Έλαια Βάσης / Μακιγιάζ / Αντιγήρανση / Φυτικά Προϊόντα Υγείας

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2310 443441 & 2310 444704

Χέννα ...ο φυσικός τρόπος να βάφετε τα μαλλιά σας!

Χέννα ...ο φυσικός τρόπος να βάφετε τα μαλλιά σας!
Η χέννα είναι προϊόν 100% φυτικής προέλευσης, χωρίς πρόσθετες ουσίες που βάφει και κάνει καλό στα μαλλιά!

Η χέννα είναι ένα καταπληκτικό φυτικό προϊόν (βότανο) που μπορεί να βάψει τα μαλλιά με φυσικό τρόπο, ακόμα και να καλύψει τα λευκά μαλλιά. Όχι μόνο δεν βλάπτει την υγεία αλλά  κάνει τα μαλλιά σας απαλότερα, ευκολοχτένιστα, λαμπερά, δυνατά και πλούσια.

Παρόλο όμως που η χέννα έχει πολλά πλεονεκτήματα, οι περισσότεροι άνθρωποι που επιχειρούν να βάψουν τα μαλλιά τους αποτυγχάνουν. Άλλοι πάλι δεν τολμούν να δοκιμάζουν διότι έχουν ακούσει ή διαβάσει για τις πιθανές αρνητικές συνέπειες της χέννας.

Όμως η χέννα είναι ασφαλής (εφόσον είναι φυσική, χωρίς πρόσθετες χημικές ουσίες και μέταλλα) και μπορεί να βάψει ακόμα και τα λευκά μαλλιά. Είναι επίσης ασφαλής ακόμα και για έγκυες γυναίκες.

 

Τι είναι η χέννα;
«Χέννα» είναι το αραβικό όνομα ενός θάμνου γνωστού με το επιστημονικό όνομα Lawsonia inermis, από τον οποίο προέρχεται μια φυσική βαφή με κοκκινωπό χρώμα. Η βαφή με χέννα παράγεται από τα φύλλα, τα οποία πρώτα αποξηραίνονται και μετά κονιορτοποιούνται. Αυτή τη σκόνη μπορείτε να την εφαρμόσετε στα μαλλιά σας για να τα χρωματίσετε αλλά επίσης και σαν προσωρινό τατουάζ για την επιδερμίδα σας.

Κίνδυνοι που κρύβουν οι βαφές του εμπορίου
Χρησιμοποιώντας henna , ένα 100%  φυσικό προϊόν, γλιτώνουμε από τις βλαβερές επιπτώσεις των βαφών του εμπορίου που περιέχουν οξυζενέ και αμμωνία. Το οξυζενέ και η αμμωνία είναι δύο χημικές ουσίες που βλάπτουν τα μαλλιά και το δέρμα του κεφαλιού και η εκτενής τους χρήση μπορεί να προκαλέσει τα εξής προβλήματα και συμπτώματα:

  •     Ερεθισμό στο δέρμα του κεφαλιού
  •     Έλλειψη ισορροπίας της φυσικής λιπαρότητας των μαλλιών, με αποτέλεσμα είτε λιπαρά είτε ξηρά μαλλιά
  •     Τριχόπτωση
  •     Λεπτά, εύθραυστα και ταλαιπωρημένα μαλλιά
  •     Ψαλίδα


Οφέλη της χέννας για τα μαλλιά
Η χέννα είναι προϊόν 100% φυτικής προέλευσης, χωρίς πρόσθετες ουσίες και κάνει καλό στα μαλλιά με τους εξής τρόπους:

  •     Δεν ξεβάφει ούτε απομακρύνει το χρώμα των μαλλιών
  •     Βάφει τα μαλλιά με φυσική απόχρωση
  •     Δυναμώνει και χαρίζει όγκο στα μαλλιά. Έτσι αποτελεί εξαιρετική λύση για όσους έχουν λεπτά ή εύθραυστα μαλλιά.
  •     Αφήνει τα μαλλιά λαμπερά και γυαλιστερά
  •     Η βαφή κρατάει περίπου 3 μήνες και ξεβάφει σταδιακά. Έτσι είναι λιγότερο προφανής η αλλαγή του χρώματος.
  •     Καλύπτει πλήρως τις γκρίζες τρίχες
  •     Η χέννα δίνει κοκκινωπό χρώμα, αλλά μπορεί να συνδυαστεί με άλλα φυτά για να δημιουργήσει διάφορα άλλα χρώματα. Η ουδέτερη χέννα δεν περιέχει χρώμα και χρησιμοποιείται σαν μάσκα θρέψης μαλλιών.
  •     Μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε όσο συχνά θέλετε.


Πώς χρησιμοποιώ τη χέννα;
Ποτέ μην ξεχνάτε να διαβάζετε και να ακολουθείτε τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί του προϊόντος.
 Για καλύτερο αποτέλεσμα, οι φυτικές βαφές μαλλιών πρέπει να χρησιμοποιούνται άμεσα μόλις ανοιχτεί η συσκευασία τους.
Φορέστε γάντια πάντα όταν δουλεύετε με χέννα για να γλιτώσετε από τυχόν λεκέδες στην επιδερμίδα που θα δυσκολευτείτε να αφαιρέσετε.

 

Βήματα για σωστή εφαρμογή της βαφής με Χέννα :

 

1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Λούστε τα μαλλιά σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε μαλακτικό πριν από κάθε εφαρμογή για να αφαιρέσετε τη σκόνη, τη λιπαρότητα και τα προϊόντα styling από τα μαλλιά σας.

 

2. ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΚΟΝΗ
Αναμείξτε τη σκόνη σε ένα κεραμικό μπωλ (για να διατηρηθεί καλύτερα η θερμοκρασία του μείγματος). Ο βασικός κανόνας όμως είναι ότι σε 50γρ. σκόνης προσθέτουμε 200ml νερό.
Δημιουργήστε μια ομοιόμορφη κρέμα ανακατεύοντας  με βραστό νερό. Το πόσο ρευστή θα είναι η κρέμα εξαρτάται και από την ποιότητα των μαλλιών σας.
Για παράδειγμα, εάν έχετε πολύ ξηρά ή και σγουρά μαλλιά δημιουργήστε μια ρευστή κρέμα. Αντιθέτως, αν τα μαλλιά σας είναι κοντά ή έχετε λεπτή τρίχα δημιουργήστε μια πιο παχύρρευστη κρέμα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην εισπνέετε τη σκόνη!

 

3. ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Για να διατηρήσετε τη σωστή θερμοκρασία της βαφής κατά τη διάρκεια της εφαρμογής τοποθετήστε το βαζάκι με την βαφή μέσα σε ένα μπωλ με ζεστό νερό.
Εφαρμόστε την βαφή σε φρεσκολουσμένα και νωπά μαλλιά και καλύψτε τα όπως θα κάνατε με κάθε άλλη βαφή μαλλιών ξεκινώντας από τις ρίζες και στο τέλος εφαρμόζοντας στις άκρες των μαλλιών.
Είναι σημαντικό να προσέξετε την γραμμή των μαλλιών κοντά στο μέτωπο και τους κροτάφους.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Χρησιμοποιείστε μια πετσέτα για να προστατέψετε τα ρούχα σας καθώς οι λεκέδες από την βαφή δεν αφαιρούνται από τα ρούχα.

 

4. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Αφού τελειώσετε με την εφαρμογή, κάντε ένα ελαφρύ μασάζ για να καλύψετε τυχόν κενά.
Το σημαντικότερο τώρα είναι η θερμότητα!
Καλύψτε τα μαλλιά σας  με ένα καπελάκι μπάνιου ή σελοφάν και τυλίξτε τα με μια πετσέτα για να διατηρήσετε τη θερμοκρασία της βαφής.

 

5. ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΒΑΦΗΣ
Η χρωματική απόδοση των φυτικών βαφών των μαλλιών εξαρτάται πάντα από το φυσικό χρώμα των μαλλιών αλλά και από την δομή τους.
Γενικότερα ο κανόνας είναι:  όσο περισσότερο αφήσουμε την βαφή στα μαλλιά τόσο πιο σκούρο θα είναι το αποτέλεσμα!
Επίσης όμως, όσο πιο λεπτά είναι τα μαλλιά τόσο πιο γρήγορα απορροφάται το χρώμα.
Ο χρόνος παραμονής που συνιστάται είναι από 1 έως 2 ώρες.
Μπορείτε να επιλέξετε αρχικά μια μικρότερη χρονική περίοδο παραμονής για να μπορέσετε να καταλάβετε τον τόνο του χρώματος που θα πάρουν τα μαλλιά σας.

 

6. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΑΦΗ
Μόλις ολοκληρωθεί ο χρόνος παραμονής λούστε τα μαλλιά σας αποκλειστικά με χλιαρό προς ζεστό νερό. Δεν είναι απαραίτητη η χρήση σαμπουάν.  Για τις επόμενες 12-48 ώρες είναι καλό να μην λούσετε τα μαλλιά σας και να μην χρησιμοποιήσετε προϊόντα styling καθώς οι φυτικές βαφές μαλλιών συνεχίζουν να δρουν.

 

7. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ
Φυσικά και μπορείτε να βάψετε τα μαλλιά σας με τις φυτικές βαφές όσο συχνά θέλετε χωρίς να τα ταλαιπωρείτε. Ακόμα και μερικές διαδοχικές εφαρμογές δεν αποτελούν πρόβλημα.
Γενικότερα, μία επανάληψη κάθε 3-4 εβδομάδες είναι αρκετή, εξαρτάται όμως από των χρόνο ανάπτυξης των μαλλιών και κατά πόσο είναι ορατή η διαφορά του χρώματος στις ρίζες των μαλλιών.

 

Φυτικές βαφές με χέννα θα βρείτε με ένα κλικ ΕΔΩ!

Οι 2 Κορυφαίες Εταιρείες φυτικών βαφών με με Χέννα , η RADICO & η CULTIVATOR τώρα στην Ελλάδα  μέσα από το WWW.ORGANICBRANDS.GR για υγιή, λαμπερά μαλλιά με φρέσκιες και ζωντανές αποχρώσεις!

 

RADICO βαφές δείτε ΕΔΩ!

 

 

SHARE ON