• 2310 443441 - 2310 444704
  • EMAIL
  • 09.00 - 17.30

Organic Beauty Cosmetics
Βιολογικά Καλλυντικά / Αιθέρια Έλαια / Έλαια Βάσης / Μακιγιάζ / Αντιγήρανση / Φυτικά Προϊόντα Υγείας

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2310 443441 & 2310 444704

Πρόπολη – Ένας σύμμαχος με Μοναδικές Θεραπευτικές Ιδιότητες!

Πρόπολη – Ένας σύμμαχος με Μοναδικές Θεραπευτικές Ιδιότητες!
Γνωρίστε τις ευεργετικές ιδιότητες της πρόπολης στην υγεία αλλά και την ομορφιά!

Πρόκειται για το αρχαίο φάρμακο του Ιπποκράτη. Σήμερα αποτελεί βάση πολλών φαρμάκων και καλλυντικών.

Η λέξη πρόπολη προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις “προ” και “πόλις”, που σημαίνει μια ουσία που τοποθετείται προ της εισόδου της πόλης (κυψέλης) για την άμυνα του μελισσιού και για να σφραγίσουν ρωγμές ή τρύπες. Συλλέγουν την ρητινώδη μεμβράνη (ρετσίνια) από τα φυτά (κυρίως ιτιές και λεύκες) και καλύπτουν με αυτήν το εσωτερικό της κυψέλης. Αυτό το υλικό έχει φυσικές ιδιότητες που βοηθούν το εσωτερικό της κυψέλης να παραμένει απαλλαγμένο από μολυσματικούς παράγοντες.


Το εσωτερικό της κυψέλης είναι πιο αποστειρωμένο ακόμη και από ένα σύγχρονο χειρουργείο.

 

Η πρόπολη αποτελείται από:

  • +/- 5% γύρη
  • +/- 10% αιθέρια έλαια
  • +/- 30% κερί
  • +/- 55% ρητίνες και βάλσαμα
  • +/- 5% διάφορες ουσίες οργανικές και ανόργανες

Η καθημερινή κατανάλωσή της πρόπολης ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Το βάμμα πρόπολης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως θεραπεία για πληγές και για να καταπραΰνει τον πονόλαιμο. Χρησιμοποιείται επίσης σε κρέμες, αλοιφές και καλλυντικά.

Γνωρίστε τις ευεργετικές ιδιότητες της πρόπολης στην υγεία αλλά και την ομορφιά με την πληθώρα των προϊόντων που μας παρέχει η οργανικά πιστοποιημένη εταιρεία Propolia!

 

 

Οι κυριότερες ερευνητικά τεκμηριωμένες ιδιότητες της πρόπολης είναι:

Αντιφλεγμονώδης δράση
Διεγείρει την κινητικότητα των μακροφάγων κυττάρων του ανοσοποιητικού και καταστέλλει κάποια ένζυμα, τα οποία επιτρέπουν σε μια φλεγμονή να αναπτυχθεί.

Αντι-ιικές ιδιότητες
Η πρόπολη έχει ευρύ αντί-ιικο φάσμα, ενώ η δραστικότητα της εναντίον των ιών ενισχύεται σημαντικά σε συνδυασμό με την γύρη και τον βασιλικό πολτό. Έχει πιστοποιημένη δράση κατά των ιών, συμπεριλαμβανομένου της γρίπης, του Η1Ν1 και Η1Ν3.

Αντιμυκητιακές ιδιότητες 
Η αντιμυκητιακή δράση της πρόπολης έχει επιβεβαιωθεί και πρακτικά εναντίον της Candida albicans, Trichomonas vaginalis, κολοβακτηρίων και άλλων βακτηρίων, μυκήτων και παρασίτων. Παράλληλα, με όλα τα παραπάνω, έχει δειχτεί ότι η μακροχρόνια χρήση πρόπολης δεν οδηγεί στην δημιουργία ανθεκτικών στελεχών παθογόνων μικροοργανισμών, ενώ παράλληλα καταστρέφει το ίδιο εύκολα παθογόνους μικροοργανισμούς που έχουν γίνει ανθεκτικοί στα αντιβιοτικά.

Αντιοξειδωτική δράση
Η ιδιότητα αυτή της πρόπολης εκδηλώνεται με την σάρωση των ελεύθερων ριζών οξυγόνου. Παράλληλα, προστατεύει την βιταμίνη C από την οξείδωση.

Ανοσοποιητική δράση
Έχει αποδειχτεί ότι η πρόπολη διεγείρει και ενισχύει το γενικό και ειδικό ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ παράλληλα αυξάνει την ιντερφερόνη, προκαλώντας κυτταρική και χημική ανοσία.

Αντιισταμινική δράση
Η πρόπολη, και σε συνδυασμό με την γύρη, βοηθάει στην υποχώρηση των συμπτωμάτων των αλλεργιών και στην σταδιακή ανοσοποίηση.

 

 

www.organicbrands.gr

SHARE ON