• 2310 443441 - 2310 444704
  • EMAIL
  • 09.00 - 17.30

Organic Beauty Cosmetics
Βιολογικά Καλλυντικά / Αιθέρια Έλαια / Έλαια Βάσης / Μακιγιάζ / Αντιγήρανση / Φυτικά Προϊόντα Υγείας

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2310 443441 & 2310 444704

7 Tips για Πρόληψη κατά των Ραγάδων κατά την Εγκυμοσύνη

7 Tips για Πρόληψη κατά των Ραγάδων κατά την Εγκυμοσύνη
Έξυπνα Απαραίτητα Tips & Ειδικά Επιλεγμένα Προϊόντα για να Αντιμετωπίσετε τις Ραγάδες!

Η πρόληψη κατά της δημιουργίας ραγάδων είναι η πρώτη έννοια των εγκύων!

Όπως και το 50-90% των εγκύων, μπορεί να έρθετε αντιμέτωπες με αυτές τις μικρές και ενοχλητικές ραγάδες. 

Σαφώς και αποτελούν σημάδι της μητρότητας όμως εμείς σας δίνουμε μερικά tips για να τις αποφύγετε!

 

Κανόνας # 1: Αποκτήστε ένα Σωστό Τρόπο Ζωής!

  • Καταναλώνετε ότι είναι καλό για την επιδερμίδα σας

Μία ισορροπημένη διατροφή είναι καλή τόσο για τον οργανισμό σας, την επιδερμίδα σας αλλά και το …μωρό σας! Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τρώτε τα πάντα σε λογικές ποσότητες και κυρίως γεύματα πλούσια σε λιπαρά οξέα!  Τα Ω3 & Ω6 λιπαρά οξέα συγκρατούν την δομή της επιδερμίδας και δεν παράγονται από τον ανθρώπινο οργανισμό.  Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να περιλαμβάνοντας στα γεύματα για να διατηρήσουν την ελαστικότητα και την δομή της επιδερμίδας.

Τα έλαια ελιάς, σπόρων σταφυλιού και καρυδιών έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και αποτελούν πηγή Βιταμίνης Ε, ένα αντιοξειδωτικό συστατικό που διατηρεί την νεανικότητα της επιδερμίδας. Τα καρύδια, τα σπόρια, τα αβοκάντο και τα λιπαρά ψάρια (σολομός) είναι επίσης πλούσια σε Βιταμίνη Ε ενώ τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.

Τέλος, η Βιταμίνη Α είναι μία λιποδιαλυτή βιταμίνη που συμβάλει στην ρύθμιση της κερατίνης.  Η κερατίνη είναι μια ουσία που σχηματίζει το ανώτερο στρώμα της επιδερμίδας όπως επίσης τα νύχια και τα μαλλιά.  Επιπλέον, προλαμβάνει την ξηρότητα και δεν αφήνει την επιδερμίδα να γίνει ξηρή και τραχιά.  Η Βιταμίνη Α βρίσκεται στα κίτρινα και πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά όπως επίσης και σε λιπαρά προϊόντα όπως το βούτυρο και η μαργαρίνη. Σημείωση: Μην ξεχνάτε ότι η μαργαρίνη και το βούτυρο περιέχουν τα ίδια ποσοστά λίπους! 

 

  • Πιείτε νερό

Το νερό καθαρίζει τον οργανισμό αλλά και δυναμώνει τα κύτταρά σας!  Η αλήθεια είναι ότι η καλή ενυδάτωση εγγυάται μια καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα.  Γι’αυτό, πιείτε όσο περισσότερο νερό μπορείτε!  Εάν νομίζεται ότι δεν μπορείτε να καταναλώσετε τουλάχιστον 1.5 λίτρο νερό ημερησίως, προτιμήστε να καταναλώνεται φρούτα πλούσια σε νερό ή να πίνετε τσάι.  Από την άλλη, προσέχετε πολύ την κατανάλωση καφεΐνης καθώς έχει διουρητικές ιδιότητες και μπορεί να σας αφυδατώσει.

 

  • Άσκηση

Η άθληση ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος κι έτσι βελτιώνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας.  Επιλέξτε ανάμεσα στην yoga, το περπάτημα ή το κολύμπι για παράδειγμα… έχοντας πρώτα ρωτήσει τον γιατρό σας!

 

  • Σταδιακή αύξηση βάρους

Η απότομη αύξηση (ή και μείωση) του βάρους μπορεί να δημιουργήσει ραγάδες.  Αυτό συμβαίνει κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, της εφηβείας αλλά και όταν ακολουθείτε δίαιτα.
Κατά την εγκυμοσύνη, το καλύτερο είναι να προσπαθήσετε να αυξήσετε το βάρος σας σταδιακά, τρώγοντας λογικά και χωρίς να στερήστε κάτι.

 

 

Κανόνας # 2: Φροντίστε την επιδερμίδα σας για να προλάβετε την δημιουργία ραγάδων

  • Απαλή και συχνή απολέπιση της επιδερμίδας

Συνιστάται ήπια απολέπιση, μία φορά την εβδομάδα, στις ευαίσθητες περιοχές που μπορούν να εμφανιστούν ραγάδες.  Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και ωθεί την αναγέννηση των κυττάρων της επιδερμίδας.

 

  • Ενυδατώνετε και κάνετε μασάζ στην επιδερμίδα σας

Το καλύτερο είναι να κάνετε καθημερινά μασάζ, πρωί – βράδυ, στις περιοχές που έχουν την προδιάθεση να εμφανίσουν ραγάδες όπως για παράδειγμα η κοιλιά, οι γλουτοί, οι μηροί και τα πόδια.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το έλαιο La Surdouée της Omum, ένα ξηρό έλαιο ειδικά σχεδιασμένο για τις εγκυμονούσες.  Πλούσιο σε λιπαρά οξέα, βελτιώνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας, την θρέφει και την βοηθάει να αναδομηθεί!

 

  • Χρησιμοποιήστε αντηλιακή προστασία

Η αντηλιακή προστασία συνίσταται σε όλους αλλά και ιδιαίτερα στις εγκύους.  Χωρίς αντηλιακό, η ραγάδες είναι γίνονται περισσότερο ορατές μετά την έκθεση στον ήλιο.  Αναζητήστε ένα αντηλιακό που δεν περιέχει χημικά φίλτρα.

 

Αναζητήστε εξειδικευμένα προϊόντα για την πρόληψη και την εξάλειψη των ραγάδων. 

 

 

Δείτε Όλα τα Προϊόντα Καταπολέμησης Ραγάδων με ένα κλικ ΕΔΩ! 

 

 

SHARE ON