• 2310 443441 - 2310 444704
  • EMAIL
  • 09.00 - 17.30

Organic Beauty Cosmetics
Βιολογικά Καλλυντικά / Αιθέρια Έλαια / Έλαια Βάσης / Μακιγιάζ / Αντιγήρανση / Φυτικά Προϊόντα Υγείας

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2310 443441 & 2310 444704

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τα Serum Προσώπου και τα Οφέλη τους !

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τα Serum Προσώπου και τα Οφέλη τους !
Ο ορός προσώπου ή αλλιώς serum είναι ένα πολύ λεπτόρρευστο γαλάκτωμα με ενεργά συστατικά (όπως οι βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά).


Οι οροί ή αλλιώς serum αποτρέπουν την αφυδάτωση, τις ρυτίδες, την ερυθρότητα, τις κηλίδες ή την ατονία του δέρματος.

Τα serum θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως το «φάρμακο» της επιδερμίδας και αυτό διότι περιέχουν υψηλή συγκέντρωση ανώτερης ποιότητας δραστικών συστατικών ενώ η δράση τους είναι πιο ενισχυμένη συγκριτικά με μια κρέμα.

Το χαρακτηριστικό των serum είναι η πολύ λεπτόρρευστη υφή που επιτρέπει στα δραστικά συστατικά και στις βιταμίνες να διαπερνούν σε μεγαλύτερη ποσότητα, να απορροφώνται ταχύτερα και να διεισδύουν σε μεγαλύτερο βάθος από την επιδερμίδα.

Χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν τη μείωση των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων, για να αποτρέψουν την ακμή και να φωτιστεί το δέρμα.

Ενυδατώνουν και χαρίζουν σύσφιξη στην επιδερμίδα, ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και ενισχύουν την άμυνα του δέρματος. Τα αποτελέσματα εξαρτώνται από τον τύπο του ορού που θα επιλεχθεί.

Υπάρχουν οροί προσώπου για όλους τους τύπους δέρματος και καθένας περιέχει συστατικά που συνδέονται συγκεκριμένα με κάποιο τύπο.

 

Τα προϊόντα για το ξηρό δέρμα χαρακτηριστικά περιέχουν δεντρολίβανο, χαμομήλι και αμυγδαλέλαιο.

Στους τύπους αντιγήρανσης επίσης, μπορούν να εμφανιστούν σπόροι καρότων, γλυκερίνη και το εκχύλισμα grapefruit που περιέχει τη βιταμίνη C ενώ οι οροί για το λιπαρό δέρμα περιλαμβάνουν συνήθως ροδέλαιο, μέντα πιπεριών και λεβάντα.

Τα άτομα επιρρεπή στην ακμή μπορούν να ωφεληθούν από αυτά τα συστατικά.

Το ροδέλαιο ειδικότερα μπορεί να βοηθήσει θεραπεύοντας τις κηλίδες και τα σημάδια.

Άλλα συστατικά των ορών στη μάχη της ακμής αποτελούν η αλόη, το αγγούρι, και η καλέντουλα.

Παρακάτω παρουσιάζονται χωρισμένες ενδεικτικά με βαση την κυριότερη δράση των ορών ορισμένες κατηγορίες ορών προσώπου.

  • Οροί ενυδάτωσης
  • Οροί λάμψης
  • Οροί αντιγήρανσης

Οι οροί ενυδάτωσης είναι κατάλληλοι για όλες τις ηλικίες. Είναι σχεδιασμένοι για επιδερμίδες αφυδατωμένες που έχουν ανάγκη από ενυδάτωση σε μικρό ή μεγάλο βαθμό. Πρόκειται για ορούς που ενυδατώνουν βαθειά την επιδερμίδα εκεί όπου δεν μπορεί να φτάσει μια κρέμα.

Επίσης βοηθούν στην συγκράτηση της υγρασίας στο δέρμα, αναζωογονούν, χαρίζουν ζωντάνια και φρεσκάδα.

 

Οι οροί λάμψης δεν είναι απαραίτητοι σε ηλικίες κάτω των 25 ετών εφόσον οι λειτουργίες του δέρματος βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και δεν χρειάζονται εξωτερική βοήθεια παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις.

Οι οροί αυτοί είναι σχεδιασμένοι για επιδερμίδες θαμπές που έχουν χάσει την ζωντάνια τους και χρειάζονται να ανακτήσουν την χαμένη τους λάμψη. Έτσι, παρέχουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται η επιδερμίδα για να γίνει πιο φωτεινή και λεία.

Ορισμένοι οροί λάμψης επίσης στοχεύουν στην καταπολέμηση κάποιων δερματικών προβλημάτων όπως δυσχρωμίες, κηλίδες, σημάδια του δέρματος. Οι οροί αυτοί είναι γνωστοί ως οροί λεύκανσης.

Οι οροί αντιγήρανσης είναι κατάλληλοι για ηλικίες άνω των 35 ετών. Με το πέρασμα των χρόνων όλοι οι μηχανισμοί αρχίζουν σιγά-σιγά να υπολειτουργούν, με αποτέλεσμα το δέρμα να χρειάζεται επιπλέον βοήθεια από εξωτερικούς παράγοντες. Στοχεύουν λοιπόν στην επιβράδυνση της γήρανσης, την μείωση των ρυτίδων, την αναδόμηση και ανάπλαση τις επιδερμίδας. Οι οροί αυτοί είναι πολλές φορές συνδυασμένοι με πολλαπλές δράσεις για καλύτερα αποτελέσματα καθώς τα ζητήματα ενός δέρματος που μπαίνει πλέον στην διαδικασία της γήρανσης είναι περισσότερα από ένα.

 

Για δέρματα άνω των 45 ετών και ειδικότερα για επιδερμίδες που έχουν χάσει την ελαστικότητα τους και έχουν χαλαρώσει συστήνονται και οι αντιγηραντικοί οροί σύσφιγξης. Στοχεύουν στην επανόρθωση του σχήματος του προσώπου, την αναδόμηση της επιδερμίδας, την αύξηση της ελαστικότητας και σφριγηλότητας του. Στους ορούς αυτούς ανήκουν οροί γνωστοί ως οροί λίφτινγκ, οι οποίοι στοχεύουν στη δημιουργία αποτελεσμάτων ενός μικρού λίφτινγκ στην επιδερμίδα.


Ο τρόπος και χρόνος εφαρμογής εξαρτάται από τις ανάγκες του δέρματος και την δράση του κάθε ορού.

Ένα αντιοξειδωτικό serum είναι προτιμότερο να εφαρμόζεται το πρωί διότι βοηθά την επιδερμίδα να αμυνθεί ενάντια στις εξωτερικές επιθέσεις.

Ένας ορός κυτταρικής αναγέννησης θα είναι πιο δραστικός κατά την διάρκεια της νύχτας ενώ ένα ενυδατικό ή ένα αντιρυτιδικό serum θα έχει καλύτερα και πιο ενισχυμένα αποτελέσματα εάν χρησιμοποιηθεί δυο φορές την ημέρα (πρωί και βράδυ). Εάν αυτό είναι κάτι εποχιακό (κούραση, μαύροι κύκλοι) καλό θα είναι οι αντίστοιχες θεραπείες να γίνονται όποτε υπάρχει η αντίστοιχη ανάγκη.

Τα serum που στοχεύουν στην ενυδάτωση ή στην αντιρυτιδική προστασία μπορούν να ενσωματωθούν στην καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας. Η χρήση τους γίνεται πιο αναγκαία σε περιόδους με έντονες καιρικές συνθήκες, όπως όταν έχει πολύ υγρασία ή κρύο, ή σε περιόδους έντονου στρες.

Τα serum ενισχύουν και ισχυροποιούν την δράση της κρέμας.

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η συστηματική χρήση ενός ορού μπορεί να βελτιώσει έως 30% την δράση της κρέμας.

 

 

Είναι σημαντικό οι οροί προσώπου να εφαρμόζονται ακολουθώντας κάποιους βασικούς κανόνες.

Πολύ σημαντικό είναι να χρησιμοποιείται μικρή ποσότητα, καθώς η λεπτόρρευστη και διαπεραστική υφή τους επιτρέπει το μέγιστο αποτέλεσμα με μόλις λίγες σταγόνες.

Επιπλέον και πολύ σημαντικό να απλώνεται στο πρόσωπο με απαλές κινήσεις, ελαφριές πιέσεις, μικρά χτυπήματα ή αρμονικές κινήσεις λείανσης της επιδερμίδας. Δεν γίνεται μασάζ στο πρόσωπο χρησιμοποιώντας serum.


Ιδανικά η καλύτερη στιγμή για να εφαρμοστεί ένας ορός είναι μετά το μπάνιο ή το ντους όταν οι πόροι του δέρματος είναι ακόμα ανοιχτοί και το δέρμα ζεστό, στεγνό και καθαρό.

Πολύ καλή στιγμή επίσης ειναι το πρωί μετά τον καθαρισμό του προσώπου και πριν την ενυδατική κρέμα, αλλά και το βράδυ μετά το ντεμακιγιάζ και τον καθαρισμό του δέρματος. Ακόμα, είναι σημαντικό να εφαρμόζεται και στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ. Τέλος, αφού απορροφηθεί καλά και δεν υπάρχει πλέον η αίσθησή του στο δέρμα, απλώνεται η κρέμα προσώπου. Ορισμένα serum μπορούν, να χρησιμοποιηθούν και σαν βάση για το μακιγιάζ.

 

 

Η σωστή επιλογή του serum, εξαρτάται από την ηλικία, τον τύπο και την κατάσταση του δέρματος (λιπαρό, ξηρό, μεικτό ή ευαίσθητο).

Με βάση τις ανάγκες του δέρματος που σχετίζονται με την ηλικία, τις διατροφικές συνήθειες, την ποιότητα ζωής, τις καταχρήσεις, το στρες και μια ενδεχόμενη πάθηση, το δέρμα παρουσιάζει κάποια ζητήματα τα οποία μπορούν να αποτραπούν ή και να διορθωθούν με την εφαρμογή του ανάλογου ορού. 

Μερικά συστατικά των ορών είναι χρήσιμα για τα σκοτεινά σημεία στο πρόσωπο, ενώ άλλα δίνουν μια υγιή λάμψη στις θαμπές, γκριζωπές χροιές. Τέτοια συστατικά είναι: η βιταμίνη C που μειώνει τις κηλίδες, εκχυλίσματα από χαβιάρι που είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, θρέφει και ενεργοποιεί το δέρμα και πολύτιμοι λίθοι όπως διαμάντια, πλατίνα και ειδικοί κρύσταλλοι μίκα που αντανακλούν το φως και χαρίζουν στο δέρμα φωτεινότητα και λάμψη.

Οι ανάγκες της επιδερμίδας είναι διαφορετικές σε κάθε ηλικία.

Στα 20 μετά την ορμονική έξαρση της εφηβείας το δέρμα έχει την τάση να αφυδατώνεται. Ένας ενυδατικός ορός θα του προσφέρει την υγρασία που χρειάζεται.

Στα 30 ο κυτταρικός μεταβολισμός επιβραδύνεται και στόχος πρέπει να είναι η διέγερση της λειτουργίας παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης. Ο ορός που θα χρησιμοποιηθεί θα πρέπει να είναι πλούσιος σε υαλουρονικό οξύ που στηρίζει τις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης και ρυθμίζει την ενυδάτωση.

Στα 40 ο αντιγηραντικός ορός πρέπει να συνδυάζεται με πιο δραστικά συστατικά όπως είναι η ρετινόλη που ενισχύει τον κυτταρικό  μεταβολισμό και αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου. Τέλος, στην εμμηνόπαυση το δέρμα έχει ανάγκη από τονωτικούς ορούς πλούσιους σε θρεπτικά συστατικά και λιπίδια που θα περιορίσουν την εμφάνιση των ρυτίδων και θα απαλύνουν τις γραμμές έκφρασης.

Όσο περισσότερα αντιοξειδωτικά περιέχονται στον ορό τόσο μεγαλύτερη προστασία παρέχει από τον ήλιο και θρέφει το δέρμα.

Ενυδάτωση
Λάμψη
Αντιγήρανση
Σύσφιγξη
Αναδόμηση
Αναζωογόνηση
Επανόρθωση
Θρέψη
Αντηλιακή προστασία
Πολλά serum περιέχουν συστατικά που προσφέρουν ένα μικρό lifting στην επιδερμίδα.

 


Οι διαφορές των : serum - lotion - κρέμα

Είναι γνωστό ότι οι κρέμες παράγονται από τη μίξη ελαίου με νερό. Τείνουν να δρουν ενυδατικά και ενδέχεται να περιέχουν ενεργά συστατικά όπως τα αντιοξειδωτικά για τα λεπτότερα δέρματα. Οι κρέμες είναι καταλληλότερες για τους κανονικούς και ξηρούς τύπους δέρματος. Επίσης, μια κρέμα έχει μεγαλύτερα μόρια από έναν ορό. 


Οι λοσιόν ή τα ρευστά γαλακτώματα τείνουν να είναι ελαφρύτερα από τις κρέμες. Οι λοσιόν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλους τους τύπους δέρματος. 
Από την άλλη, οι οροί προσώπου είναι μια σχετικά νέα μέθοδος πολύ διαδεδομένη στην βιομηχανία καλλυντικών. Είναι γαλακτώματα, περισσότερο λεπτόρρευστα από τις λοσιόν, έχουν ως βάση το νερό και αυτό τους καθιστά ελαφριούς.  Επειδή τείνουν να είναι ελαφριοί και με βάση το νερό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους περισσότερους τύπους δέρματος.

 


Τα serum αποτελούνται από εξαιρετικά συμπυκνωμένη μορφή δραστικών συστατικών (ορισμένες φορές σε διπλάσια ποσότητα σε σχέση με μια κρέμα) και έχουν
κυρίως μια συγκεκριμένη δράση: αντιοξειδωτική προστασία, ενυδάτωση, αντιρυτιδική δράση, κυτταρική αναγέννηση κ.α. Οι οροί προσώπου είναι σε θέση να διαπεράσουν και τα τρία στρώματα του δέρματος επειδή αποτελούνται από μικρότερα μόρια.
Η δυνατότητα των ορών να διεισδύσουν βαθύτερα στο δέρμα είναι αυτό που τους επιτρέπει να λειαίνουν και να θεραπεύουν από το εσωτερικό προς το εξωτερικό, δρώντας εκεί ακριβώς που λαμβάνει χώρα η κυτταρική ανανέωση, η βασική επανορθωτική λειτουργία του οργανισμού, με στόχο να αντιμετωπίσουν δραστικά τα σημάδια του χρόνου.

 

 

WWW.ORGANICBRANDS.GR

SHARE ON