• 2310 443441 - 2310 444704
  • EMAIL
  • 09.00 - 17.00

Organic Beauty Cosmetics
Βιολογικά Καλλυντικά / Αιθέρια Έλαια / Έλαια Βάσης / Μακιγιάζ / Αντιγήρανση / Φυτικά Προϊόντα Υγείας

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2310 443441 & 2310 444704

Όλα Όσα Πρέπει να Ξέρουμε για την Αντιηλιακή Προστασία!

Όλα Όσα Πρέπει να Ξέρουμε για την Αντιηλιακή Προστασία!
Eχουμε Μάθει ότι Πρέπει να Χρησιμοποιούμε τα Αντιηλιακά, Αλλά δεν Ξέρουμε πώς να τα Χρησιμοποιούμε Σωστά και Πότε

Η επιλογή του σωστού αντηλιακού είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση αφού εκτός από την εμφάνιση μας μπορεί να επηρεάσει σοβαρά και την υγεία μας, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή όπου οι ειδικοί προειδοποιούν για το πόσο επικίνδυνη μπορεί να αποδειχθεί η ηλιακή ακτινοβολία.

Ιδού λοιπόν πως μπορείτε να διαλέξετε το σωστό αντηλιακό ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σας. Λάδι, σπρέι, κρέμα

Το καλύτερο αντιηλιακό είναι αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σου!

Το σημαντικότερο όλων είναι να κάνουμε τρόπο ζωής μας τη χρήση αντιηλιακού όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά όλο το χρόνο!

Όντως η UVB (γνωστή και ως UV Burn: ευθύνεται για το κάψιμο στην επιδερμίδα μας) είναι πιο ισχυρή το καλοκαίρι, αλλά η UVA (γνωστή και ως UV Age: ευθύνεται για την φωτογήρανση) είναι παρούσα όλο το χρόνο και είναι αυτή που δημιουργεί τις ζημιές στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και προκαλεί τη φωτογήρανση.

Παρακάτω θα βρεις όλες τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις που χρειάζεσαι για την αντιηλιακή προστασία!

Τι είναι ο δείκτης προστασίας;
Ο δείκτης προστασίας αναγράφεται σε κάθε συσκευασία και φανερώνει την ανθεκτικότητα που έχει το δέρμα στον ήλιο με τη χρήση του συγκεκριμένου αντιηλιακού. Ενα αντιηλιακό για παράδειγμα με δείκτη προστασίας 15 υπόσχεται ότι με τη χρήση του το δέρμα μας έχει 15 φορές μεγαλύτερη αντοχή έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία από ό,τι θα είχε δίχως τη χρήση αυτού.

 

Καλύτερα να προτιμήσω αντιηλιακό με υψηλό δείκτης προστασίας;
Ο δείκτης το μόνο που δείχνει είναι πόσο μπορείτε να κάτσετε στον ήλιο, χωρίς να καείτε. Οι περισσότεροι δερματολόγοι συμφωνούν πως το SPF 30 είναι επαρκές για τις περισσότερες επιδερμίδες. Το πιο σημαντικό είναι να μην ξεχνάτε να επαναλαμβάνετε την χρήση του κατά την παραμονή σας στην παραλία.

 

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περυσινό μου αντιηλιακό;
Όχι! Όσο περνάει ο καιρός τα ενεργά συστατικά του περιορίζονται, οπότε γίνεται τελείως αναποτελεσματικό. Τα περισσότερα από αυτά έχουν και ημερομηνία λήξης!

 

Το χρειάζομαι όταν έχει συννεφιά ή όταν κάθομαι στη σκιά;
Ναι εννοείται! Είναι απαραίτητο!  Ούτε η σκιά, αλλά ούτε τα γυαλιά ηλίου ή τα ρούχα μπορούν να μας προστατεύσουν γιατί η ηλιακή ακτινοβολία διαθλάται και τα διαπερνά. Οι ομπρέλες επίσης δεν είναι εντελώς φωτοσκιερές, δηλαδή δεν απορροφούν εντελώς την ηλιακή ακτινοβολία, γιατί ο ήλιος αντανακλάται στην άμμο και το νερό.

 

Το αντιηλιακό με εμποδίζει να μαυρίσω;
Φυσικά και όχι! Αυτό είναι ένα μύθος! Όταν δεν χρησιμοποιούμε αντιηλιακό καιγόμαστε και ξεφλουδίζουμε, δεν μαυρίζουμε! Αντιθέτως, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, όταν χρησιμοποιούμε αντιηλιακό, μαυρίζουμε και έχει μεγαλύτερη διάρκεια καθώς αποφεύγουμε τις ζημιογόνες επιδράσεις της UV ακτινοβολίας στο δέρμα μας.

 

Έχω σκουρόχρωμο δέρμα, χρειάζομαι αντηλιακό;
Όντως οι άνθρωποι με πιο σκούρα φωτότυπα έχουν μεγαλύτερες συγκεντρώσεις μελανίνης στο δέρμα τους και καλύτερη προστασία, αλλά χρειάζεται να χρησιμοποιούν αντιηλιακό γιατί πολλές σχετιζόμενες με τον ήλιο δερματικές μεταλλάξεις είναι πιο συχνές σε αυτούς τους τύπους δέρματος. Επομένως, δεν πρέπει να μείνουμε απροστάτευτες! Η αυξημένη ποσότητα μελανίνης μπορεί να μας προστατεύσει από το έγκαυμα, αλλά όχι και από τις άλλες αρνητικές επιπτώσεις του ήλιου, όπως η φωτογήρανση και ο καρκίνος του δέρματος. Μην ξεχνάς, λοιπόν, το αντιηλιακό σου!

 

Όταν είμαι στο νερό χρειάζομαι αντιηλιακό;
Εννοείται! Το νερό όχι μόνο αφήνει τη UV ακτινοβολία να το διαπεράσει αλλά την τραβάει κιόλας, λειτουργώντας, κατά κάποιον τρόπο, ως μεγεθυντικός φακός.

 

Παραθέτουμε και μερικές συμβουλές για τη σωστή χρήση του αντιηλιακού…

  • Εφαρμόζεται πάντα μισή ώρα πριν από την έκθεση στον ήλιο σε στεγνό δέρμα.
  • Τα μικρά παιδιά πρέπει να προστατεύονται και με ρούχα, γυαλιά και καπέλο.
  • Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί υπάρχει κίνδυνος, λόγω των ορμονικών αλλαγών, εμφάνισης έντονων μελαγχρώσεων.
  • Δεν ξεχνάμε να ανανεώνουμε το αντιηλιακό μας μετά τις βουτιές και κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στην παραλία.

 

Τα βιολογικά αντηλιακά τηρούν πολύ αυστηρές προϋποθέσεις και παρακάτω θα βρεις τους λόγους για να τα βάλεις στη ζωή σου!!!

  • Δεν είναι δοκιμασμένα σε ζώα.
  • Περιέχουν 100% αγνά φυτικά έλαια, δραστικά φυτικά συστατικά και εκχυλίσματα.
  • Με 100% ήπιους προς το δέρμα γαλακτωματοποιητές
  • Χρησιμοποιούν σαν αντηλιακά φίλτρα το οξείδιο του ψευδαργύρου και το διοξείδιο του τιτανίου, τα οποία αντανακλούν την ακτινοβολία,  είναι χημικά αδρανή, δεν αποδομούνται με τον χρόνο κι έτσι το δέρμα μένει ανέπαφο από την περαιτέρω ηλιακή βλάβη.
  • Δεν περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.
  • Παράγονται χωρίς τη χρήση ιονίζουσας ακτινοβολίας.
  • Δεν περιέχουν παραφινέλαιο, βαζελίνη, προπυλενογλυκόλη , parabens, συνθετικά φίλτρα, συντηρητικά, αρωματικές ουσίες και τεχνητά χρώματα.

 

Βρείτε βιολογικά αντιηλιακά προϊόντα φυσικής ηλιοπροστασίας για το πρόσωπο ΕΔΩ και για το σώμα ΕΔΩ!!!!

Βρες υπέροχα βιολογικά αντιηλιακά προσώπου και σώματος απολύτως ασφαλή για το δέρμα. Δρουν αμέσως μετά από την εφαρμογή, προστατεύοντας το δέρμα αποτελεσματικά από τις υπεριώδεις ηλιακές ακτίνες UVA και UVB.
Εάν αναζητάς και βρεφικά ή παιδικά αντιηλιακά αξίζει να αφιερώσεις λίγο χρόνο -> ΕΔΩ!

SHARE ON