• 2310 443441 - 2310 444704
  • EMAIL
  • 09.00 - 17.30

Organic Beauty Cosmetics
Βιολογικά Καλλυντικά / Αιθέρια Έλαια / Έλαια Βάσης / Μακιγιάζ / Αντιγήρανση / Φυτικά Προϊόντα Υγείας

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2310 443441 & 2310 444704

Tips για να Μείνουν τα Μαλλιά στο Κεφάλι μας!!!

Tips για να Μείνουν τα Μαλλιά στο Κεφάλι μας!!!
Υπάρχουν λύσεις και είμαστε εδώ για να τις παραθέσουμε!

Η εποχιακή τριχόπτωση (άνοιξη και φθινόπωρο) ανήκει σε αυτό το είδος που δεν αποτελεί απειλή. 

 

  • Να χρησιμοποιείτε τακτικά το ιδανικό σαμπουάν, ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών και του δέρματος του τριχωτού.

Εδώ θα βρείτε τα κατάλληλα σαμπουάν!

 

  • Να υιοθετήσετε μια σωστή και εξισορροπημένη διατροφή, με την λήψη βιταμινών και πρωτεινών.

Εμπλουτίστε τα γεύματά σας με βιταμίνες της ομάδας Β, βιταμίνη Ε, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και ακόρεστα λιπαρά οξέα που θα βρείτε στο ψάρι, στα αυγά, στο άπαχο κρέας, στα φρέσκα λαχανικά και τα φρούτα, στα όσπρια, στο γάλα, στο ψωμί ολικής άλεσης, στα δημητριακά και στο ελαιόλαδο.

 

  • Μία φορά την εβδομάδα, πριν το λούσιμο, κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με λάδι καστορέλαιο ή ελαιόλαδο για μερικά λεπτά και στη συνέχεια απλώστε το λάδι μέχρι τις άκρες.

Αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον μισή ώρα και για καλύτερο αποτέλεσμα καλύψτε τα μαλλιά με ένα σκουφάκι ή ζεστή πετσέτα, καθώς η ζέστη ενισχύει την τονωτική και θεραπευτική δράση του, γιατί ανοίγουν οι θύλακες της τρίχας και αποδέχονται καλύτερα την θεραπεία.

Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε δαφνέλαιο, που περιέχει λιπαρά οξέα και είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, το οποίο επίσης ενδείκνυται για την τόνωση των μαλλιών, επειδή προστατεύει και ενισχύει και τη δομή της τρίχας. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε μασάζ με αμυγδαλέλαιο ή λάδι αβοκάντο. Έχετε ωστόσο υπόψη ότι, αν τα μαλλιά σας είναι πολύ λιπαρά, ενδέχεται τα λάδια (και ειδικά το δαφνέλαιο και το καστορέλαιο) να βαρύνουν την τρίχα και να εντείνουν τη λιπαρότητα. Γι’ αυτό, φροντίστε να τα λούζετε προσεκτικά. Το μυστικό για να απαλλαγείτε πιο εύκολα από το λάδι μετά τη θεραπεία είναι να μη βρέξετε τα μαλλιά πριν βάλετε το σαμπουάν. Ρίξτε όσο σαμπουάν χρειάζεστε στην παλάμη σας, αναμείξτε το με λίγο ζεστό νερό και μετά απλώστε το στα λαδωμένα μαλλιά. Η χρήση λαδιού πριν το λούσιμο θα σας «απαλλάξει» και από την χρήση του conditioner.

  • Να αποφεύγετε να βουρτσίζετε τα μαλλιά όσο είναι βρεγμένα, γιατί βρίσκονται στο πιο αδύνατο σημείο.

Το να χτενίσετε τα μαλλιά σας με μια χτένα που έχει φαρδιά δόντια, ενώ έχουν conditioner πάνω τους, είναι καλύτερη λύση. Τα βρεγμένα μαλλιά βλάπτονται πιο εύκολα από τα στεγνά. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τα τυλίξετε με μια πετσέτα και να τα αφήσετε να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο, χωρίς να τα βουρτσίσετε.

 

  • Και πάμε να δούμε και να ετοιμάσουμε φυσικές μάσκες και τονωτικές λοσιόν

Ανακατέψτε ένα γιαουρτάκι με έναν κρόκο αυγού και κάντε μασάζ στο κεφάλι σας. Αφήστε το μείγμα για λίγα λεπτά και ξεβγάλτε με άφθονο νερό.

Φτιάξτε ένα διάλυμα που θα αποτελείται από 1 φλιτζανάκι του καφέ μέλι (το οποίο θα έχετε πρώτα ζεστάνει για να ρευστοποιηθεί) και 4 κούπες ζεστό νερό. Απλώστε τη λοσιόν στα μαλλιά μετά το λούσιμο και αφήστε τη να δράσει για περίπου 20 λεπτά. Ξεβγάλτε με άφθονο νερό.

------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Ποια αιθέρια έλαια να χρησιμοποιήσετε και με ποιον τρόπο:

  • Το Ylang-ylang, θεωρείται ότι δρα κατά της τριχόπτωσης. Αναμείξτε 2 σταγόνες ylang-ylang και 2 σταγόνες δεντρολίβανο σε αμυγδαλέλαιο, προσθέστε και λίγο σιτέλαιο στο μείγμα και κάντε μασάζ στο κεφάλι.
  • Το Θυμάρι, περιορίζει την τριχόπτωση και την πιτυρίδα στα λιπαρά μαλλιά. Προσθέστε στο σαμπουάν σας 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο θυμάρι και 5 σταγόνες tea tree oil.
  • Το Δεντρολίβανο είναι γνωστό για τις τονωτικές του ιδιότητες στα αδύναμα μαλλιά. Προσθέστε σε δαφνέλαιο 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο και 10 σταγόνες λεμόνι και αφού κάνετε μασάζ στο κεφάλι, αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά.

 

Και πάμε να δούμε μερικές συνταγές για θεραπείες σε κάθε τύπο μαλλιών
Χρησιμοποιήστε κάθε φορά ως βάση 20 ml αμυγδαλέλαιο και προσθέστε τις απαιτούμενες σταγόνες αιθέριων ελαίων για να κάνετε μασάζ.

  • Για τα ξηρά μαλλιά: Προσθέστε 3 σταγόνες τριαντάφυλλο και 7 σανταλόξυλο.
  • Για τα λιπαρά μαλλιά: Προσθέστε 4 σταγόνες άρκευθο και 6 πετιγκρέιν. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε στο σαμπουάν σας 10 σταγόνες αγριοκυπάρισσο.
  • Για τα κανονικά μαλλιά: Προσθέστε 4 σταγόνες λιβάνι και 6 πορτοκάλι.
  • Για τα θαμπά μαλλιά: Προσθέστε 4 σταγόνες πατσουλί και 6 παλμαρόζα. Εναλλακτικά, προσθέστε σε 20 ml δαφνέλαιο 30 σταγόνες λεμόνι.
  • Για την πιτυρίδα: Προσθέστε 4 σταγόνες μελαλεύκα και 6 γεράνι.

 

Δείτε ΕΔΩ ΌΛΑ ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

 

Τι είναι καλό να αποφεύγετε

  • Το σφιχτό δέσιμο των μαλλιών σας, γιατί με τον καιρό η τρίχα αδυνατίζει.
  • Το κάπνισμα.
  • Το άγχος.
  • Την καθημερινή χρήση των σεσουάρ, ισιωτικών και ψαλίδια μαλλιών
  • Τη συχνή χρήση χημικών βαφών που καταπονούν τα μαλλιά.

 

Αναμφισβήτητα λοιπόν η εποχιακή τριχόπτωση μπορεί να μας αποχαιρετίσει, με μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, σε σωστές και αρμονικές συνθήκες καθημερινότητας αφήνοντας το άγχος, την κακή διατροφή, το αλκοόλ και το κάπνισμα μακριά μας μια για πάντα.

SHARE ON