• 2310 443441 - 2310 444704
  • EMAIL
  • 09.00 - 17.30

Organic Beauty Cosmetics
Βιολογικά Καλλυντικά / Αιθέρια Έλαια / Έλαια Βάσης / Μακιγιάζ / Αντιγήρανση / Φυτικά Προϊόντα Υγείας

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2310 443441 & 2310 444704

Γιατί να επιλέξω βιολογικά καλλυντικά ?

Γιατί να επιλέξω βιολογικά καλλυντικά ?

Όλες οι ουσίες που περιέχονται στα καλλυντικά απορροφώνται άμεσα από τους ιστούς του οργανισμού! Για το λόγο αυτό θα πρέπει να προσέχουμε και όλα τα προϊόντα της καθημερινής μας περιποίησης!

Η παγκόσμια αγορά των «φυσικών» καλλυντικών αναπτύσσεται ταχύτατα, κι αυτό φαίνεται ότι δεν είναι απλώς και μόνο αποτέλεσμα καλού marketing.

Πολλά από τα συστατικά των συμβατικών προϊόντων καθημερινής περιποίησης ενοχοποιούνται σημαντικά για πλήθος προβλημάτων και αυτό είναι κάτι που γίνετε γνωστό στο ευρύ κοινό.

Όμως πολλοί αναρωτιούνται πως θα  ξεχωρίσουν πιό καλλυντικό  προϊόν είναι πραγματικά “φυτικό” κι ακόμα πιο περίπλοκο είναι πώς το ξεχωρίσουν από το αντίστοιχο “οργανικό”.

Με δεδομένο ότι οι χαρακτηρισμοί «φυτικής προέλευσης», «φυτικό», ή «οργανικό» που βλέπουμε πάνω στις συσκευασίες καλλυντικών διαφοροποιούν καθοριστικά ένα ένα προϊόν, καλό είναι, πριν κάνουμε τις επιλογές μας, να γνωρίζουμε ορισμένα βασικά δεδομένα:

                    

  • Φυτικής προέλευσης καλλυντικά: Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν σχεδόν όλα τα λεγόμενα «φυσικά καλλυντικά». Τα ενεργά συστατικά τους είναι φυσικές ουσίες, αλλά στα έκδοχά τους (δηλαδή σε όλα τα υπόλοιπα συστατικά του προϊόντος πέρα των καθαρά δραστικών) μπορεί να περιέχονται σημαντικές ποσότητες συνθετικών ουσιών. Το ποσοστό των φυτικών ουσιών στα καλλυντικά της κατηγορίας αυτής κυμαίνεται συνήθως από 10%-90%, αλλά ποτέ δεν φτάνει το 100%.
  • Φυτικά καλλυντικά: Εδώ ανήκουν τα καλλυντικά με μεγάλο αριθμό φυτικών συστατικών. Σε επίσημη κατάταξη, σε κλίμακα από το 1-10, με αυξανόμενο βαθμό φυσικότητας, τα καλλυντικά φυτικής προέλευσης, δηλαδή αυτά της προηγούμενης κατηγορίας, κατατάσσονται από το 1-5 και τα αμιγώς φυτικά από το 5-10. Όσο μεγαλύτερος ο βαθμός φυσικότητας τόσο λιγότερα είναι τα ενοχοποιημένα χημικά συστατικά.

  • Βιολογικά ή οργανικά καλλυντικά: Πρόκειται για αμιγώς φυτικά καλλυντικά που τα φυτικά συστατικά τους έχουν καλλιεργηθεί, παραχθεί και πιστοποιηθεί με βάση τους διεθνείς κανονισμούς περί μεθόδων παραγωγής και πιστοποίησης προϊόντων βιολογικής γεωργίας.  Επιπλέον, όπως ορίζουν οι κανονισμοί διεθνών οργανισμών πιστοποίησης, δεν περιέχουν κανένα ενοχοποιημένο χημικό δραστικό συστατικό ή έκδοχο

Ανάλογα με την περιεκτικότητά τους σε οργανικά συστατικά, διαχωρίζονται σε «φυτικά καλλυντικά με οργανικά συστατικά» και σε αμιγώς «οργανικά καλλυντικά».

Όπως αντιλαμβανόμαστε, η ύπαρξη “φυτικών συστατικών” στη σύνθεση ενός καλλυντικού δεν το καθιστά αυτόματα ασφαλές και αποτελεσματικό. Όλο και περισσότερες εταιρείες της ευρείας ή της επιλεκτικής αγοράς καλλυντικών περιλαμβάνουν στις συνθέσεις των προϊόντων τους μικρές ποσότητες φυτικών ελαίων ή φυτικών εκχυλισμάτων, χωρίς ωστόσο να αλλάζει καθόλου πραγματικά η σύνθεσή τους. Για παράδειγμα,  μια ενυδατική κρέμα προσώπου- με κατά τα άλλα χημική σύνθεση- το να έχει περιεκτικότητα 5% almond oil (αμυγδαλέλαιο) αρκεί για να ονομαστεί το τελικό προϊόν ΚΡΕΜΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ – γεγονός που αλλάζει αμέσως τη στάση του καταναλωτή ως προς το προϊόν!

Τα καλλυντικά με οργανικά πιστοποιημένα συστατικά και τα οργανικά πιστοποιημένα καλλυντικά υπερτερούν σαφώς των «φυτικών καλλυντικών», καθώς δεν περιέχουν καμιά ενοχοποιημένη ουσία ή έκδοχο στην παρασκευή τους, ούτε χημικά υπολείμματα από την καλλιέργεια των βιολογικών φυτών.  Έτσι, η χρήση τους είναι απόλυτα ασφαλής για τον ανθρώπινο οργανισμό και δεν επιβαρύνει το περιβάλλον!

 

 

Τα Βιολογικά, ή αλλιώς Οργανικά Καλλυντικά προάγουν την ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ, την ευεξία και την ομορφιά με φυσικό τρόπο καθώς ΔΕΝ περιέχουν τεχνητά συντηρητικά (parabens), πετροχημικά, βαζελίνη ή παραφίνη, μεταλλαγμένες ουσίες, τεχνητά αρώματα ή χρώματα και οτιδήποτε τοξικό για την επιδερμίδα, τον οργανισμό και το περιβάλλον.

Για να παραχθούν τα συγκεκριμένα προϊόντα, χρησιμοποιούνται πιστοποιημένες πρώτες ύλες βιολογικής καλλιέργειας, που αποτελούνται από φυτά (έλαια, αιθέρια έλαια, εκχυλίσματα κ.λπ), τα οποία δρουν ολιστικά, τόσο για το σώμα όσο και για την ψυχή!

 

 

Τα βιολογικά καλλυντικά  βελτιώνουν τον οργανισμό εξαιτίας των αντιοξειδωτικών και των αιθέριων ελαίων που περιέχουν και παρέχουν μέγιστη καλλυντική περιποίηση και άμεση αποτελεσματικότητα, καθώς είναι απόλυτα συμβατά με το Ph της επιδερμίδας!

 

 

Τα Βιολογικά Καλλυντικά ΔΕΝ δοκιμάζονται σε ΖΩΑ, υπόκεινται σε πολύ αυστηρούς ελέγχους και ανταποκρίνονται σε όλα τα κριτήρια που θέτουν οι διεθνείς κανονισμοί! Η ευημερία των ζώων και η προστασία της άγριας ζωής βρίσκεται στο επίκεντρο των οργανικών συστημάτων.

 

 

Οι διεργασίες που ακολουθούνται για την παραγωγή των βιολογικών  καλλυντικών είναι φιλικές προς το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και πάντα χρησιμοποιούνται φιλικά προς το περιβάλλον και ανακυκλώσιμα υλικά συσκευασίας.

Για να είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχουν βλαβερές ουσίες μέσα στα καλλυντικά, θα πρέπει όλα τα φυτά που αποτελούν τα συστατικά του προϊόντος να είναι οργανικά καλλιεργημένα (-ΒΙΟ-) και μάλιστα να είναι πιστοποιημένα από κάποιο αξιόπιστο διεθνή οργανισμό.

Αν θέλουμε, λοιπόν, να χρησιμοποιούμε αγνά φυτικά προϊόντα, πρέπει να αναζητούμε κατά την αγορά τους αυτές τις πολύ χρήσιμες λεπτομέρειες!

  • Διάβασε τη σύσταση στην ετικέτα των καλλυντικών!
  • Αναζήτησε στη συσκευασία του προϊόντος την βιολογική πιστοποίηση (π.χ BDIH, Ecocert, USDA, Natrue, Cosmebio, Cruelty Free, Demeter, Halal, Asure Quality, ICEA, NASAA, NSF κλπ)

Πολλοί υποστηρίζουν ότι τα βιολογικά καλλυντικά είναι πολύ πιο ακριβά από τα συμβατικά! Αυτό είναι ένας μύθος και πολλές φορές είναι πολύ φθηνότερα από πολλές γνωστές μάρκες που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Αυτό θα το διαπιστώστε και μόνοι σας!

Κάντε κλικ στο www.organicbrands.gr και ο υπέροχος κόσμος των οργανικών καλλυντικών θα βρεθεί μπροστά σου!

Το καλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα στην Ελλάδα με 5500+ βιολογικά προϊόντα από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες του κόσμου! Πληθώρα επιλογών για πρόσωπο, σώμα, μαλλιά, προϊόντα βρεφικής και ανδρικής περιποίησης και αγνά συμπληρώματα υγείας!

SHARE ON