• 2310 443441 - 2310 444704
  • EMAIL
  • 09.00 - 17.30

Organic Beauty Cosmetics
Βιολογικά Καλλυντικά / Αιθέρια Έλαια / Έλαια Βάσης / Μακιγιάζ / Αντιγήρανση / Φυτικά Προϊόντα Υγείας

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2310 443441 & 2310 444704

Όσα Πρέπει να Ξέρεις για την Άργιλο!

Όσα Πρέπει να Ξέρεις για την Άργιλο!
Μάθε για τις θεραπευτικές και ευεργετικές ιδιότητες που χαρίζει στην επιδερμίδα μας!

Οι θεραπευτικές και ευεργετικές ιδιότητες της αργίλου είναι γνωστές και διεθνώς αναγνωρισμένες.

 Οφείλονται στην παρουσία διάφορων μετάλλων και η μεγάλη ποικιλία των χρωματισμών της οφείλεται στην περιεκτικότητά τους σε οξείδια του σιδήρου και του μαγνησίου.

Η άργιλος «φημίζεται» για τις απορροφητικές αλλά και τις αποτοξινωτικές της ιδιότητες που οφείλεται στη δυνατότητα ανταλλαγής ιόντων με το σώμα.

  • Έχει αιμοστατική, αντισηπτική δράση και καταπραϋντικές ιδιότητες, όπως και την ικανότητα να βοηθάει σημαντικά στην ανάπλαση των κύτταρων, βοηθώντας στην επούλωση των πληγών και στην μη εμφάνιση ουλών.
  • Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, δεσμεύοντας τη θερμότητα και δημιουργώντας υπεραιμία.
  • Οι αντιοξειδωτικές της ιδιότητες δρουν ενάντια στη γήρανση, ενώ με την πρώτη κιόλας εφαρμογή το δέρμα δείχνει εμφανή σημάδια βελτίωσης.


Χρήση
Η άργιλος χρησιμοποιείται σε μάσκες , στο μπάνιο , σε πήλινγκ και διαφόρων ειδών θεραπείες .

Ανάλογα με τον τύπο της αργίλου που θα χρησιμοποιήσουμε στην εκάστοτε μάσκα, εξαφανίζονται τα στίγματα και απομακρύνονται οι ρύποι, αφού απορροφάται το σμήγμα και ανοίγουν οι πόροι του δέρματος. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και η αναζωογόνηση του δέρματος φανερή. Όσον αφορά στην εφαρμογή της στο σώμα, η άργιλος δρα ως αντικυτταριτιδικό προϊόν, απομακρύνοντας τις τοξίνες.

 

Οι κυριότεροι τύπου αργίλου είναι οι εξής:

  • Πράσινη άργιλος

Πρόκειται για την πιο ευρέως γνωστή άργιλο, η οποία είναι ιδιαίτερα πλούσια σε μεταλλικά άλατα και είναι κατάλληλη για το λιπαρό και μεικτό δέρμα.

Συνιστάται ιδιαιτέρως για τις επιδερμίδες με τάσεις ακμής, αφού ρυθμίζει αποτελεσματικά την έκκριση σμήγματος, συσφίγγει τους πόρους και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα.

 

  • Κόκκινη άργιλος

Κατάλληλη για το ξηρό και ευαίσθητο δέρμα, η κόκκινη άργιλος οφείλει το χρώμα της στα οξείδια του σιδήρου. Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, δίνοντας άμεσα λάμψη στην επιδερμίδα, ενώ παράλληλα αποτοξινώνει και ανακουφίζει το δέρμα χάρη στην σύστασή της που είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία.

 

  • Ροζ άργιλος

Αποτελεί ένα μίγμα της λευκής και της κόκκινης αργίλου και φέρει τις ιδιότητες και των δύο. Κατάλληλη για ώριμες και λεπτές επιδερμίδες, καθαρίζει το δέρμα, χαρίζοντας του λάμψη χωρίς όμως να το ξηραίνει.

 

  • Κίτρινη άργιλος

Πλούσια σε μέταλλα η κίτρινη άργιλος είναι ιδανική για μεικτές και λιπαρές επιδερμίδες, ειδικά για όσες είναι ευαίσθητες. Τονώνει και καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα ενώ έχει την ικανότητα και να την επουλώνει όταν αυτό είναι απαραίτητο.

  • Λευκή άργιλος

Πρόκειται για την πιο ήπια άργιλο, με μέτρια απορροφητικότητα, που ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος και ιδιαίτερα στις ευαίσθητες και ξηρές επιδερμίδες. Απολεπίζει ήπια, αφήνοντας την επιδερμίδα μαλακή και λεία.

 

  • Aργιλος Bentonite

Ο άργιλος Bentonite, που προορίζεται για καλλυντική χρήση, προέρχεται από την επεξεργασία (dehydration) ηφαιστειακής στάχτης (volcanic ash). Περιέχει παραπάνω από 70 ιχνοστοιχεία και οι μεγαλύτερες ποσότητες παγκοσμίως προέρχονται από τις Η.Π.Α.
 Έχει το χαρακτηριστικό πως όταν έρχεται σε επαφή με το νερό, δημιουργείται ένα ηλεκτρικό φορτίο το οποίο "ελκύει και συγκρατεί" τις τοξίνες και τις απορροφά σαν σφουγγάρι.
Συνήθως χρησιμοποιείται ως συστατικό σε μάσκες ομορφιάς και στις περισσότερες περιπτώσεις σε συνδυασμό με άλλους άργιλους.

*Rhassoul - Παραδοσιακή Μαροκινή Μάσκα Αργίλου

Είναι εξαιρετικά πλούσια σε μέταλλα και ο συνδυασμός νερού ή ροδόνερου συμβάλει στον καθαρισμό του προσώπου, της επιδερμίδας του σώματος και των μαλλιών.

  • Μειώνει την ξηρότητα
  • Συμβάλει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων
  • Βελτιώνει την όψη και την ελαστικότητα του δέρματος
  • Έχει βαθιά καθαριστική δράση απομακρύνοντας ρύπους και ελευθερώνοντας του πόρους της επιδερμίδας.

Διατίθεται σε σκόνη που εξάγεται από τα βουνά Atlas του βόρειου Μαρόκου, όπου λέγεται «rhassoul» και έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες σε χαμάμ (ατμόλουτρο) και ειδικές θεραπείες.


Εδώ θα βρείτε ΑΡΓΙΛΟ για να κάνετε σπιτικές μάσκες για το πρόσωπο!!

 

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟΝ ΑΡΓΙΛΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ --->ΕΔΩ

 

SHARE ON